Uz Dziesmu un deju svētkiem vīkšas Valmieras dejotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar vēlējumu līdzjutējiem jau pirmdien turēt īkšķus – uz Dziesmu un deju svētkiem dodas Valmieras Tautas deju ansambļa „Gauja” vidējās paaudzes kolektīvs.

Tā kā šis kolektīvs skatē savā grupā ir ieguvis augstu novērtējumu, ieņemot otro vietu starp desmit labākajiem Latvijā, tad pirmdien būs jāpiedalās fināla konkursā jeb deju „karos”.

Pēdējā mēģinājumā pirms kolektīva došanās uz Rīgu vēl tiek pieslīpēts dejas solis, uzklausīti vadītājas Vairas Dundures norādījumi. Taču, protams, visam pamatā jau ir iepriekšējo mēģinājumu darbs, tagad vairs tikai nianses, bet arī tās ir svarīgas, lai sacenstos par labākā kolektīva titulu savā grupā.

Kolektīva vadītāja Vaira Dundure ir arī gan Valmieras deju apriņķa virsvadītāja, gan arī lielo deju svētku Goda virsvadītāja. Viņas vērtējums Valmieras puses dejotāju gatavībai svētkiem ir atzinīgs.

Runājot par vidējās paaudzes dejotāju deju svētku repertuāru, Dundure gan arī atzīst, ka viens ir tautas deju ansambļu prasme, cits lauku kolektīvu iespējas. Bet piedalīties Dziesmu un deju svētkos jau vēlas ikviens kolektīvs.

Vidējās paaudzes dejotāji jau savos gados pieredzējuši dalību ne vienos vien svētkos, bet tomēr, kā atzīst Gaujas dejotājs Arturs Skrastiņš, katra reize jau ir īpaša.

Arī dzīvesbiedri Evija un Kalvis Latsoni jau ir dejotāji ar stāžu, pēc bērnu piedzimšanas bijis īss brīdis, kad nav dejots, bet skatoties deju svētkus skatītāju rindās, ir saprasts, ka bez dejas neiztikt.

Valmieru deju svētkos pārstāvēs astoņi deju kolektīvi. Un tāpat, kā daudzviet Latvijā, arī Valmierā šodien pulksten 13.23 – laikā, kad saule ir visaugstāk zenītā – pilsētas centrā karoga mastā tiks svinīgi pacels Dziesmu un Deju svētku karogu, tādā veidā simbolizējot atbalstu visiem svētku dalībniekiem, kas pārstāv pilsētu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti