Skatītājus sarūgtina koncerts «Raksti»; rīkotāji atvainojas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziesmu svētku skatītājiem sarūgtinājumu sagādāja otrdien Ķīpsalas hallē notikušais tautas mūzikas koncerts „Raksti”. Dziesmu un deju svētku rīkotāji atvainojas skatītājiem par koncerta tehnisko brāķi.

Koncerta „Raksti” laikā bija manāmas daudzas tehniskas problēmas, ļoti nekvalitatīva bija koncerta apskaņošana. Koncerts sākās un noslēdzās ar nokavēšanos, daudzi skatītāji devās projām, nesagaidot koncerta beigas.

Stāsta viena no koncerta apmeklētājām: „Varēja redzēt, ka mākslinieki un jaunieši - visi, kas piedalījās koncertā, muzicē un dzied no sirds, bet viss, kā tas noritēja, šīs stundas absolūti padarīja par mocību klausīties un just,” stāsta kāda skatītāja, izsakot apbrīnu par publiku, „kas joprojām ir zālē un klausās. Tas nozīmē, ka latvieši ļoti mīl savu tautas mūziku un ir gatavi klausīties un gaidīt savu iemīļotos māksliniekus, neskatoties ne uz ko.”

Mums ir drausmīgi bēdīgs prāts,” atzīst cita skatītāja. „Tik lieliska mūzika, bet tik ļoti nekvalitatīvs koncerts, ka pilnīgi bija kauns šoreiz.”

Arī citi aptaujāties skatītāji atzina – sirds sāp, ir vilšanās, nevarēja neko saprast, tomēr atradās arī pa kādam, kurš slavēja koncerta veiksmes.

Dziesmu svētku rīkotāji atvainojas skatītājiem un iesaistītajiem māksliniekiem, atzīstot, ka koncerts tiešām bijusi iepriekš neprognozējama tehniska neveiksme, skaidro Dziesmu svētku pārstāve Inga Vasiļjeva.

"Vakardienas tautas mūzikas koncertā „Raksti” bija radušās tehniskās problēmas, kuras pēc koncerta uzreiz tika apzinātas. Un no svētku rīkotāju puses mēs no sirds atvainojamies koncerta apmeklētājiem un varam pie reizes arī izteikt apbrīnu par viņu pacietību un arī cieņu pret māksliniekiem, kas koncertā uzstājās uz skatuves," sacīja Vasiļjeva.

Svētku rīkotāji norāda, ka kompānija, kas nodrošināja skaņu, lieliski sevi pierādīja iepriekšējā koncertā. Tas bija tautastērpu skates koncerts, kas notika turpat Ķīpsalā.

„Šis koncerts gan no skatītāju, gan no mākslinieku viedokļa tika novērtēts kā izcils kultūras notikums, kur bija pārdomātas visas mazākās nianses, sākot no režijas, beidzot ar skaņas kvalitāti,” norāda Vasiļjeva. „Dzīve ir dzīve, un nereti dzīvajos koncertos gadās tehniskas problēmas. Mēs tiktiešām atvainojamies, ka tādas ir bijušas, un pateicamies par pacietību un sirsnību, un iejūtību no skatītāju puses.”

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti