Sākas XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Svētdien oficiāli atklāj XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus, informē svētku rīkotāji.

Dziesmu un deju svētku atklāšanas laikā īpaši veidoti karogi tiks pacelti 420 vietās visā Latvijā, pastāstīja dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva. Pēc svētku galvenā režisora Uģa Brikmaņa ieceres, svētdien pašā dienas vidū, kad saule ir zenītā, tiks pacelti dziesmu un deju svētku karogi, simboliski atklājot svētkus visā Latvijā. Šāda akcija notiks pirmoreiz.

Savukārt svētdienas vakarā Valsts prezidents Andris Bērziņš teiks uzrunu dziesmu un deju svētku atklāšanas pasākumā Dziesmu svētku parkā.

Svētdien gaidāmi arī vēl vairāki citi dziesmu svētku pasākumi visas dienas garumā. Ķīpsalas hallē no pulksten 9 līdz 14 notiks tautas tērpu skates mēģinājums. Savukārt Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē no pulksten 9 līdz 12 varēs apmeklēt bērnu folkloras kopu un solistu koncerta "Zvaigžņu sega" mēģinājumu.

Pulksten 11 Doma baznīcā būs ekumeniskais dievkalpojums. Vienlaikus Mazajā ģildē norisināsies vokālo ansambļu konkurss.

No pulksten 13 līdz 13.40 paredzēti XXV Vispārējo dziesmu un XV Deju svētku atklāšanas pasākumi novados. Savukārt plkst. 14 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks bērnu folkloras kopu un solistu koncerts "Zvaigžņu sega".

Doma baznīcā no plkst. 14.30 līdz 16.30 iespējams noklausīties garīgās mūzikas koncerta ģenerālmēģinājumu. Bet plkst. 16 Ķīpsalas hallē būs tautas tērpu skate.

Svētdienas vakara dziesmu svētku pasākumi noslēgsies ar garīgās mūzikas koncertu Doma baznīca plkst. 18.30 un XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku atklāšanu un virsdiriģentu/virsvadītāju godināšanu pulksten 21.30 Dziesmu svētku parkā.

Jau izskanējis, ka šogad dziesmu svētki pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu, kā arī līdz šim nebijušu ārvalstīs dzīvojošo latviešu kopienas kolektīvu un mazākumtautību kolektīvu skaitu. Gaidāms, ka svētkos piedalīsies gandrīz 40 000 dalībnieku – tie ir vairāk nekā 1500 kolektīvu, tostarp 100 mazākumtautību, 57 latviešu diasporas un 25 ārvalstu kolektīvi.

Kopā Dziesmu un deju svētku nedēļā plānoti 62 pasākumi, tostarp pūtēju orķestru Dižkoncerts, tautas mūzikas koncerts un ansambļu maratons, „Tautas tērpu skate”, amatierteātru izrādes, svētku gājiens, Folkloras diena, mazākumtautību kolektīvu, vokāli simfoniskās mūzikas, senioru koru un deju kolektīvu koncerti un citas norises. Deju svētku lieluzvedums „Tēvu laipas” Daugavas stadionā būs skatāms četras reizes, savukārt Noslēguma koncerts „Līgo” un sadziedāšanās tradicionāli notiks svētdienas vakarā, pieskandinot Mežaparka lielo estrādi.

Dziesmu un deju svētkus šovasar pieteikušies atspoguļot mediji no Baltijas valstīm, Vācijas, Lielbritānijas, Krievijas, Kanādas un Ķīnas, informēja dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Dziesmu svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti