Rīta intervija

Lielo pilsētu asociācijas pārstāvis Viktors Valainis par bezdarbnieku apmācību rezultātiem

Rīta intervija

Mediju eksperte Rita Ruduša par propagandas aizliegšanu

Intervija ar Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāju Oļegu Burovu

Piedāvās sadalīt Mežaparka jaunās estrādes būvprojektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sēdē Rīgas domē trešdien, 30.maijā, tiks piedāvāts sadalīt Mežaparka Lielās estrādes otrās atjaunošanas kārtas būvprojektu, to intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai").

Viņš sacīja, ka estrādes demontāža un gatavošanās jaunās estrādes būvniecībai sāksies augusta otrajā pusē. Pirms tam jūnija otrajā pusē tur notiks pirmās kārtas – jaunas skatītāju zonas un arī apkārtējās infrastruktūras – atklāšana. Pirms Jāņiem tur paredzētas arī atvērto durvju dienas, kuru laikā rīdzinieki un citi varēs apskatīt estrādē līdz šim paveikto.

Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs klāstīja, ka estrādes otrās kārtas būvprojekta īstenošanu tā sarežģītības dēļ nav iespējams paveikt pa diviem gadiem – līdz Skolēnu dziesmu un deju svētkiem 2020.gadā.

"Ir tehnoloģiskais process, kas nosaka – lai realizētu šo projektu pilnībā, nepieciešams strādāt gandrīz ekstremālā režīmā, ir nepieciešams termiņš kaut kur ap diviem gadiem un astoņiem mēnešiem. Labāk trīs gadi," sacīja Burovs, norādot, ka tālab būtu nepieciešams XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus pārcelt par gadu vēlāk – uz 2021.gadu.

Pret to gan iebildusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), ņemot to vērā, viens no variantiem ir atlikt estrādes otrās atjaunošanas kārtas būvprojekta īstenošanu līdz skolēnu dziesmu svētkiem 2020.gadā. Taču būvprojekta atlikšana nebūtu pareizākais risinājums, ņemot vērā arī būvniecības izmaksu pieaugumu, teica Burovs, atgādinot, ka projekta skices izstrādātas jau 2008.gadā.

"Otrais variants, ar ko mēs strādājam pēdējās trīs nedēļas, ir mēģināt šo projektu sadalīt – B1 un B2 daļā," teica Burovs. Tādā gadījumā būvprojekta pirmo daļu varētu pabeigt pēc diviem gadiem, lai estrādē varētu notikt skolēnu dziesmu svētki.

"Protams, galvenais nosacījums – lai to var nodot ekspluatācijā un Būvniecības valsts kontroles birojs var to pieņemt. Trešais būtiskais nosacījums – lai būtu ievērotas visas akustikas prasības," teica Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs.

Burovs norādīja, ka šis piedāvājums ir sagatavots un Pilsētas īpašumu komiteja un arhitekti ir gatavi to trešdien, 30.maijā, prezentēt Rīgas domes vadībai. Precīzas Mežaparka estrādes otrās kārtas būvprojekta izmaksas būs zināmas tuvākajā laikā. Iepriekš lēsts, ka būvdarbi varētu izmaksāt aptuveni 77 miljonus eiro (bez PVN).

"Es domāju, ka mēs esam kaut kur tam ciparam (..). Lēti tas nav, bet, protams, ir iespēja no kaut kā atteikties," sacīja Burovs, norādot, ka projekts tiek īstenots tikai par pašvaldības naudu.

KONTEKSTS:

Mežaparka estrādes pirmās kārtas jeb jaunās skatītāju zonas izbūve Rīgas pilsētai izmaksās 32 miljonus eiro. Tā bija jāpabeidz līdz 2018.gada 18.jūnijam. No 20.augusta sāks īstenot Mežaparka Lielās estrādes otrās atjaunošanas kārtas būvprojektu – demontēt estrādi un gatavoties jaunās estrādes būvniecībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti