Dienas ziņas

Svētki ienāk arī slimnīcā un pansionātā

Dienas ziņas

Tuvojas deju svētku kulminācija

Latgale ieskandina svētkus Rīgas jūras līcī

Latgale ieskandina Dziesmu svētkus Rīgas jūras līcī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas jūras robežu sargā četri patruļkuģi, kuri ir nosaukti Brīvības cīņām svarīgu pilsētu vārdos - pats jaunākais no tiem kuģis "Rēzekne". Kopš 2014.gada kuģa krustmāte ir Rēzeknes sieviešu poļu kora "Jutrzenka" dalībniece. Viņa ar savu kori atzīmējot Dziesmu svētku sākumu ieskandināja Rīgas jūras līci visu Latgales koru vārdā.

Rēzeknes poļu sieviešu koris "Jutrzenkadziesmu svētkos ir piedalījies cittautiešu koncertos, taču šogad tas ir vienīgais citvalodīgo koris no Latvijas, kurš piedalīsies Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļš". Tieši dienu pirms pirmā mēģinājuma koris sāk savus svētkus īpašā veidā - ieskandinot Rīgas jūras līci.

"Tas taču ir brīnišķīgi izvest dziesmu, Dziesmu svētkus jūrā, aiz Rīgas robežām, aiz zemes robežām, lai tie Dziesmu svētki patiešām skan tālu," saka patruļkuģa "Rēzekne" krustmāte Inese Pāvula.

Pirms četriem gadiem Rēzeknes Jāņa Ivanova Mūzikas vidusskolas pedagoģe Inese Pāvula kļuva par patruļkuģa "Rēzekne" krustmāti, jo viņas tēvs bija virsnieks uz Latvijas kuģa "Virsaitis". Šobrīd uz patruļkuģa dienē desmit vīri, no kuriem četri nāk no Latgales reģiona, tādēļ sagaidīt svētkus kopā ar dāmām ir divtik svinīgi.

"Tik daudz sieviešu te ir pirmoreiz uz kuģa klāja. Tiešām var just Dziesmu svētku sajūtu, kad koris ir uz kuģa un tās dziesmas, kuras viņi dzied. Ir patīkami," atzīst patruļkuģa P-09 "Rēzekne" kapteiņleitnants Jānis Dābols.

Kaut arī kolektīvs svētku gatavošanās skatē dabūja pirmo pakāpi, pirmssvētku uztraukums ir jūtams. Mēģinājumu grafiks vienmēr ir noslogots, tādēļ koristes ir priecīgas par atpūtu pirms nozīmīgā darba.

Lai dotu svētību sev un kuģim ar dzimtās pilsētas nosaukumu, koris kopā ar komandieri iemeta jūrā pašu pītus svētku vainagus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti