Karstuma dēļ daudziem Mežaparkā vajadzīga mediķu palīdzība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Karstuma dēļ daudziem noslēguma koncerta ģenerālmēģinājuma dalībniekiem Mežaparka estrādē sestdienas dienvidū ir nepieciešama mediķu palīdzība.

Noslēguma koncerts sākās jau plkst. 10 no rīta un ilgst vairākas stundas. Taču vasarā gaisa temperatūra ievērojami pārsniedz +20 grādus. Turklāt visi dziedātāji sestdien saules apspīdētajā Mežaparka estrādē uzstājas tautas tērpos.

Latvijas Radio notikuma vietā novēroja, ka ik pēc dziesmas mediķi kādu no dziedātājiem nones no estrādes, lai sniegtu palīdzību. Taču neraugoties uz to, koncerts turpinās un cilvēki pacietīgi turpina dziedāt spītējot svelmei. Latvijas Radio ziņu dienesta žurnāliste Māra Rozenberga sacīja, ka mediķu palīdzība ik pa brīdim bija vajadzīga kādam dziedātājam, jo karstums bijis iespaidīgs. Tomēr problēmas bijušas īslaicīgas.

Viņa norādīja, ka dziedātājiem pietiks spēks, lai piedalītos sestdien vakarā paredzētajā otrajā ģenerālmēģinājumā, kā arī svētdienas rītā plānotajā dziesmu svētku dalībnieku gājienā un galu galā noslēguma koncertā.

Rozenberga arī piebilda, ka pirmais ģenerālmēģinājums esot samērā izdevies. Reizēm gan skatītājiem vajadzējis pieredzēt ģenerālmēģinājuma atmosfēru, kad diriģents pārtraucis mēģinājumu, jo bijis neapmierināts ar dziedājuma kvalitāti.

Jau vēstīts, ka arī iepriekš – ceturtdien un piektdien – daudziem dziesmu svētku dalībniekiem bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti