Panorāma

Smeceres silā aizvadīts 1.maija slēpojums

Panorāma

Kažociņa ēra SAB vadībā beigusies

Biļešu cenas uz Dziesmu un deju svētku koncertiem pie spekulantiem - iespaidīgas

Dziesmu svētku biļešu cenas pie spekulantiem - iespaidīgas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien stundas laikā biļetes uz Dziesmu un deju svētku lielkoncertu izpirktas, un daudzi par biļešu pirkšanu un pārdošanu interesējas interneta portālos. Pērku divas biļetes uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu – šādu vēsti kādā populārā sludinājumu portālā ievietoja arī Latvijas Televīzija. Spekulantu aktivitāte gan neizrādījās ļoti liela – pusotrā nedēļā sludinājumam atsaucās tikai divi tirgoņi. Viņu piedāvāto biļešu cenas gan iespaidīgas – sākot ar 70 latiem.

Visvairāk kritikas svētku organizētāju virzienā raidīts tieši noslēguma koncerta biļešu trūkuma dēļ. Arī trešdien jau dažas minūtes pēc biļešu tirdzniecības sākuma, noslēguma koncerta biļetes vairs nebija pieejamas. Iepriekš liela daļa no tām tika izdalīta ielūgumos, bet vēl daļa nonāca spekulantu rokās.

Tomēr Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde uzskata, ka lielākas biļešu cenas spekulantu atbaidīšanai nebūtu bijis pareizais risinājums. Svētki ir nekomerciāls pasākums, un tos apmeklē cilvēki no visas Latvijas, kuri vairāk maksāt nevarētu atļauties. Turklāt uz atsevišķiem svētku pasākumiem, piemēram, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Arēnā Rīga", biļetes līdz šim nebija izpārdotas. Ažiotāžu ap noslēguma koncerta biļetēm viņa skaidro citādi: „Cilvēkiem ļoti gribas nopirkt to kopā būšanas sajūtu, pārdzīvot tās tirpiņas, kas skrien pār kauliem, kad skan, acīmredzot, šie kanoniskie darbi , un varbūt, ka tā ir arī modes lieta.”

Nav izslēgts, ka viscentīgāk biļetes iepirkušie spekulanti tagad kož pirkstos, nespēdami savu preci realizēt. Aprīļa sākumā biļešu cenas interneta sludinājumos sasniedza pat 200 latus. Bet uz Latvijas Televīzijas ievietoto sludinājumu spekulanti sāka atsaukties tikai dažas dienas pirms papildu biļešu nonākšanas tirdzniecībā. Tobrīd līdzvērtīgas biļetes jau tika piedāvātas par 70 latiem gabalā.

Jāpiebilst, ka likums neparedz sodu par spekulāciju ar biļetēm. Vien teorētiski, piemēram, ja nu tas notiktu ļoti lielos apmēros, būtu iespējams šādu rīcību klasificēt kā nereģistrētu uzņēmējdarbību.

„Pašlaik policijai skatoties uz situāciju, nevarētu teikt, ka ir ārkārtīgi kritisks kaut kas. Cilvēki tirgo viņas, policija aizdomīgākos kaut kādus sludinājumus, vai kas rada kaut kādas aizdomas pārbauda, taču līdz šim nekādi pārkāpumi nav konstatēti,” stāsta Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Policijas pārstāve gan piebilst, ka iegādājoties biļetes ārpus biļešu kasēm vienmēr pastāv risks, ka tās var izrādīties viltotas. Policija koncentrējas tieši uz biļešu viltotāju izskaušanu, tāpēc aicina ziņot par viltotu biļešu pārdošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti