Kasēs sāk pārdot internetā neizpirktās Dziesmu svētku biļetes

No pirmdienas, 22. maija, "Biļešu paradīze" kasēs arī klātienē var iegādāties internetā neizpirktās biļetes uz Dziesmu un deju svētku koncertiem. Arī svētku dalībnieki sāk izpirkt jau iepriekš rezervētās biļetes.

Kasēs sāk pārdot internetā neizpirktās Dziesmu svētku biļetes
00:00 / 03:36
Lejuplādēt

Daudzas biļetes uz vairākiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem izpārdeva jau pirmajās stundās, kad tās bija pieejamas pārdošanai "Biļešu paradīzes" mājaslapā. Šobrīd biļetes ir pieejamas vien uz septiņiem pasākumiem, kā svētku dalībnieku gājienu "Novadu dižošanās", atklāšanas koncertu svētku dalībniekiem, mazākumtautību kolektīvu koncertu "Saules dziesmu audeklā", koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī noslēguma koncerta "Kopā augšup" ģenerālmēģinājumu (bez dejām).

Pirmdienas rītā, īsi pēc pulksten 10.00, laikā, kad vērās vaļā vairums "Biļešu paradīzes" kases, Latvijas Radio Latvijas Nacionālajā teātrī novēroja, ka garas rindas pēc biļetēm neveidojas, arī biļešu pārdevēja atzina, ka darba diena norit ļoti mierīgi.

Kā skaidroja "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis, informācijas, kā tikt pie biļetēm, ir bijis pietiekoši, cilvēki visu ir sapratuši, tāpēc arī viss norit mierīgi: "Rindu nav, pa kādam cilvēkam atnāk, bet šodiena daudz neatšķiras no normālas darba dienas "Biļešu paradīze" kasē. Kolektīvi labā noskaņojumā – kolektīvu vadītāji ierodas, izpērk savas biļetes, bet tam nav nekādas steigas, jo laiks vēl ir pietiekami. Kasēs nav vērojamas ne rindas, ne panikas – viss ir mierīgi."

Biļetes ir nonākušas arī sludinājumu portālos. Tur biļešu piedāvājums ir neliels, lielākā daļa cenšas pārdot biļetes tieši uz noslēguma koncertiem. Cenas atšķiras – kāds pārdod vien par desmit eiro dārgāk, kāds par vairākiem simtiem.

Kāds vīrietis sludinājuma portālā ss.com pārdod četras biļetes uz noslēguma koncerta "Kopā augšup" ģenerālmēģinājumu, par katru biļeti prasot 60 eiro. Viņš skaidro: "Man pašam plāni mainījās. Sievai sanāca nopirkt uz noslēgumu, tad nu es pats tirgošu nost. Pārliecināties noteikti varat, ka tās tiešām ir īstas un ka es pats tās esmu nopircis – tā nav problēma."

Pieprasījums sludinājumu portālā ss.com ir liels, un biļetes izķer ātri. Kāda sieviete, kas tirgoja divas biļetes uz deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs", stāsta, ka pašai izdevies nopirkt biļetes gan uz dienas, gan vakara koncertu, tāpēc izvēlas to, uz kuru ērtāk tikt: "Es pati pirku pa 40 eiro, bet es ieliku tās biļetes par 50 eiro, ņemot vērā, kā es arī tur ņēmos, vienkārši 10 eiro vairāk, bet nu noteikti citi tur liek vairāk par 100 eiro, bet tā jau nav lieta, uz kuru uzvārīties, manuprāt."

"Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis gan uzsver, ka

"pagaidām nav konstatēta tendence, ka kāda rīcībā būtu daudz biļešu, ar kurām tiktu taisīts nelegālais bizness".

"Tādiem mērķtiecīgākiem spekulantiem varu teikt, ka, ņemot vērā, ka visas biļetes tirgotas ar elektroniskiem maksājuma līdzekļiem, līdz ar to ir iespējams noskaidrot sākotnējo pircēju. Ja mēs redzētu, ka veidojas, teiksim, tādas organizētas biznesa pazīmes, tad mēs pilnīgi noteikti varam secināt, kas ir bijuši šo biļešu sākotnējie pircēji, līdz ar to tur īpaši nav iespējams noslēpties," uzsver Jānis Ķuzulis, piebilstot, ka, pērkot biļetes sludinājumu portālos, nevis "Biļešu paradīzes" mājaslapā vai kasēs, ir jābūt ļoti uzmanīgiem, jo garantijas, ka ar nopirkto biļeti koncertā varēs tikt – nav.

KONTEKSTS:

Biļetes uz šī gada svētku norisēm sāka tirgot pakāpeniski – vispirms pārdošanā no 15. maija nonāca biļetes uz 15 svētku notikumiem, un jau pirmajās stundās tika izpirktas biļetes uz 10 no šiem koncertiem. Savukārt no 17. maija pārdošanā nonāca biļetes uz deju lielkoncertu un deju lieluzvedumu – uz abiem notikumiem biļetes izpirka pirmajās stundās. 19. maijā interneta tirdzniecībā nonāca biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanās nakti. Pirmajā stundā izpirktas visas biļetes uz noslēguma koncertu.

No 12. jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti