Panorāma

Pēc Dziesmu svētkiem palicis prieks, mīlestība un kopības sajūta

Panorāma

Panorāma

Dziesmu svētku sadziedāšanās naktī dzied līdz rīta gaismai

REPORTĀŽA: Dziesmu un deju svētku sadziedāšanās naktī dzied līdz rīta gaismai

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncertā Mežaparkā svētdien, 9. jūlijā, daudzbalsīgs koris dziedāja skaistākās dziesmas, bet deju kolektīvi vēlreiz dejoja dejas, kas jau kļuvušas par neatņemamu svētku vērtību. Izturīgākie pulcējās svētkus noslēdzošajā pasākumā – sadziedāšanās naktī.

Ja to spēku un jaudu varētu pārvērst kilovatos, gaisma degtu nebeidzami! Dziesmas un dejas Mežaparka estrādē turpinājās līdz pat rītam, arī lecošajai saulei dziesmā novēlot "lec, saulīte, spīdi spoži".

Sadziedāšanās nakts burvība ir arī tajā apstāklī, ka pēkšņi visi ir viens. Dziedātāji aiziet pie skatītājiem un skatītāji nāk Sidraba birzī, un visi kopā ir Latvija.

Kora "Fenikss" dziedātājas: "Te jau nav vārdu vispār. Kā var pateikt, kas ir Dziesmu svētki? Kā var to pateikt?"

Svētku dalībnieki no Valmieras: "Ļoti labas [sajūtas], pozitīvas. Asaras birst, bet prieka asaras. Dejosim līdz rītam, pulkstenis jau ir trīs."

Sadziedāšanās naktī dziesmu izlase – raibu raibā.

Abās pusēs estrādei uz ekrāna redzami dziesmu vārdi. Bet, kam tie vajadzīgi, ja jau ar pirmajām notīm dziesma zināma no galvas.

Un tā tas turpinās. Pulksten divi naktī, trīs un četri. Saule šorīt lec četros un četrdesmit četrās minūtēs. Sadziedāšanās turpinās.

Ar nedēļu krātām emocijām, ar negulētu nakti azotē ballētāji dodas mājup. Dziesmas turpinājās arī leģendārajos Dziesmu un deju svētku tramvajos. Dziedāja dalībnieki, skatītāji un arī satiksmes organizētāji. Dziesmu repertuārs gan cits, bet dziedātprieks un vēlme – ne mazāk spēcīga.

 

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandināja no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Svētkus organizē LNKC, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti