Uz 150 gadu jubilejas svinībām pasaulē ieradies kāds Dziesmu svētku mazulis

Šorīt, 9. jūlijā, pasaulē nācis Dziesmu svētku bērniņš – meitenīte, kuras mamma Helēna Zvaigznīte ir Vidzemes augstskolas un Valmieras kultūras centra jauniešu kora "Skan" dziedātāja, informē Dziesmu un svētku rīkotāji.

Kora dalībniece sestdien, 8. jūlijā, ir nodziedājusi noslēguma koncerta "Kopā augšup" ģenerālmēģinājumu un pēc tam uzreiz nogādāta Rīgas Dzemdību namā.

"Esam priecīgi par jauko notikumu un novēlam mammai Helēnai, mazulītes tētim un viņas divgadīgajam brālītim sirsnīgu kopā būšanu!" līdzi priecājas Dziesmu svētku kopiena.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pirms pieciem gadiem, kad Dziesmu svētku noslēguma koncertā skanēja Latvijas himna, ar skaļu brēcienu pasaulei sevi pieteica Sigvards. Citā dzemdību zālē pasaulē nāca Austra. Mazuļi, kuru mammas Rīgas Dzemdību namā ieradās no sava kora un skatītāju rindām. Tik bērniem bagāti svētki vēl nebija piedzīvoti! Nu Dziesmu svētku bērni ir paaugušies un svin savu piekto dzimšanas dienu. Tā atkal iekrīt tieši noslēguma koncerta laikā.

Rīgas Dzemdību nama pagalmā viņi satiekas – mamma Rita Sniedze ar meitu Austru un Līga Petrāne ar dēlu Sigvardu. Abi bērni dzima tieši Dziesmu svētku izskaņā. Līga dzemdību dēļ netika kopā ar kori dziedāt noslēguma koncertā. Bet Rita Dzemdību namā ieradās tieši no estrādes skatītāju rindām.

"Mēs iekāpjam NMPD auto, un tur trīs jauni džeki tā sastresojās, ka es nesāku dzemdēt tagad. Kā viņi brauca pa Miera ielu!" smejot atceras Rita.

Rita Sniedze ar meitu Austru
Rita Sniedze ar meitu Austru

Sigvards paaudzies par kārtīgu delveri. Austra ir maza dāma.

Līga Petrāne ar dēlu Sigvardu
Līga Petrāne ar dēlu Sigvardu

Arī šogad abu jubilejas iekrīt tieši Dziesmu svētku noslēguma laikā. Sigvarda mamma dziedās kopkorī. Un Rita atkal skatīsies koncertu.

"Tētis sēdēja un klabinājās vēstniecībā datorā, tikām pie biļetēm. Uz ģenerālmēģinājumu būsim. Atkal tieši uz to mēģinājumu. Austrai tieši dzimšanas diena. No rīta būs kūciņa," pastāstīja Rita.

"Man nebija sajūta, ka neesmu pabeigusi Dziesmu svētkus... Bija laba svētku sajūta ar punktu uz i. Tagad man prasa – vai šogad atkal nesagādāšu kādu diriģentu? Nē, nē, lai citas," smejas Līga.

Austrai un Sigvardam ģimenes dziedāto "Daudz baltu dieniņu" viņu piektajā dzimšanas dienā noteikti pārspēs Mežaparka estrādes kopkoris. Bet kuram vēl ir tik skanīga dzimšanas diena? Tikai un vienīgi Dziesmu svētku bērniem!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti