Dienas ziņas

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs izsaka pateicību Latvijai

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Grandiozi noslēdzas deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs"

«Brīnišķīgākie svētki, kādi pieredzēti!» Dejotāji stadionu pameta tikai pēc saullēkta

Noslēdzoties deju lielkoncertam "Mūžīgais dzinējs", gaisā valdīja spēks un emocijas līdz pat saullēktam – 9. jūlija rītam. Vieni priecājās, ka pieņēmuši lēmumu kļūt par dejotājiem, bet citi – pārdzīvoja, ka ar savu kolektīvu uz dejas grīdas bija pēdējo reizi. Simtiem cilvēku vakarnakt deju grīdu deldēja vēl stundām ilgi.

Koncerts ir noslēdzies un varētu šķist, ka visi dodas mājās, bet tā nebūt nav. Vairākums dodas pārģērbies un tad atgriezīsies stadionā.

"Mēs vienkārši iesim novilkt kurpes un tad atpakaļ," teic Tija, deju kolektīva "Lecam pa vecam" dalībniece, kas plāno dejot, kamēr jaudās – līdz kādiem četriem noteikti.

Deju kolektīva "Daugaviņa" dalībniece Luīze atklāj, ka tie ir viņas pirmie Dziesmu un deju svētki: "Es esmu ļoti priecīga. Nākamie dziesmu svētki būs tad, kad man būs 18. Tāpēc ir jāraud."

Luīze nav vienīgā, kas nākamajos svētkos jau sasniegs pilngadību, to pieredzēs arī deju kolektīva "Auseklītis" dalībnieki, kuri varēs turpināt dejot pieaugušo grupā. Tomēr prieka un arī skumju asaras par gaidāmām izmaiņām manāmas: "Tas nav tas pats. Nekas nebūs labāks par "Auseklīti."

Ilze no deju kolektīva "Rota" saka, ka viņai šie ir pirmie deju svētki, iepriekš viņa dziedāja korī, tikmēr viņas deju partneris Ervins bilst :

"Šie ir visbrīnišķīgākie svētki, kādus esam pieredzējuši."

Katrīna un Krišjānis tikmēr laiku neskaita: "Nav ne jausmas, cik pulkstenis, bet ir tik labi, viss nodejots. Kamēr vēl gaisma nav – tikmēr ir jauns vakars."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti