Dziesmu svētku rīkotāji: līdz šim svētki aizvadīti krietni mierīgāk nekā iepriekšējie

Nedēļas laikā Dziesmu un deju svētki aizvadīti mierīgi, ziņoja likumsargi. Gan svētku dalībnieki, gan apmeklētāji līdz šim izturējušies disciplinēti. Pasākumi tikuši rūpīgi plānoti, atzina Valsts policija.

Dziesmu svētku rīkotāji: līdz šim svētki aizvadīti krietni mierīgāk nekā iepriekšējie
00:00 / 02:44
Lejuplādēt

Dziesmu un deju svētki līdz šim aizvadīti bez īpašiem starpgadījumiem, un tas ir organizatoru nopelns. Pasākumi ir plānoti rūpīgi, atzīmēja Valsts policijā. Nenoliedzami ir problēmas ar transporta plūsmu, ir lielāki sastrēgumi nekā ikdienā. Rīgā ir ieradušies vairāki desmiti tūkstošu dejotāju, dziedātāju, muzikantu un citu mākslinieku.

Arī par pārlieku lielu alkohola patēriņu dalībnieku vidū policija sūdzības nav saņēmusi. Taču atsevišķi iedzīvotāji ir neapmierināti ar pārāk skaļiem pasākumiem, kas traucē mieru.

Valsts policijas pārstāvis Ansis Pumpurs.
00:00 / 00:25
Lejuplādēt

"Gan Daugavas stadiona apkārtnē, gan arī centrā [saņemtas sūdzības], bet iedzīvotājiem tiek skaidrots, ka tie tomēr ir svētki un lai pieiet ar izpratni. Neērtības ir īslaicīgas – tā ir nedēļa.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

Svētki ir gan tiem, kas piedalās, gan tiem, kas skatās. Šīs sajūtas pilsētā ir jūtamas. Tie daži zvani ar neapmierinātajiem bijuši arī ikdienā," sacīja policijas pārstāvis Ansis Pumpurs.

Dziesmu svētku rīkotāji atzīmē, ka šogad pasākumi, salīdzinot, ar 2018. un 2013. gadu, norit mierīgāk. Starpgadījumu un arī traumu ir daudz mazāk. 

"Mums bija rekomendācija nelietot personisko transportu, jo to pie norises vietām, īpaši lielajām – Daugavas stadiona un Mežaparka – nevar novietot. Tāpēc ir cieša sadarbība arī ar "Rīga satiksmi" – dalībniekiem ir īpašs e-talons, kas iedots bez maksas. Rīga tik tiešām ir ļoti intensīvi nodrošinājusi satiksmi ar sabiedrisko transportu," norādīja Dziesmu svētku komunikācijas vadītāja Inga Vasiļjeva.

Rīkotāji pateicas par iespēju svētku dalībniekiem braukt "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļos par izdevīgu cenu, savukārt pasažieru vilcienos A un B zonā dalībnieki var braukt bez maksas.

Liels skaits dalībnieku izmantojot arī mikromobilitātes rīkus, piemēram, elektroskrejriteņus un velosipēdus, norādīja rīkotāji.

Lai svētdien, 9. jūlijā, svētku dalībnieki un apmeklētāji līdz Mežaparkam varētu nokļūt ērti, "Rīgas satiksme" pagarinās 3. trolejbusa maršrutu. Papildu reisi gaidāmi 11. tramvaja, 9. un 48. autobusa maršrutā.

Sabiedriskais transports no pilsētas centra uz lielākajām apkaimēm kursēs līdz pirmdienas trijiem naktī.

Savukārt sadziedāšanās nakts laikā 11. maršruta tramvajs kursēs visu nakti, kad gaidāmi arī papildu vilcienu reisi.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti