Ārzemju tūristiem interese par Dziesmu svētkiem; daži tajos pat piedalās

Lai gan lielākā daļa Dziesmu un deju svētku dalībnieku ir no Latvijas, arī Rīgā sastaptie ārzemju tūristi par svētkiem interesējas un dzied līdzi. Tūristi no Mineapolisas, ASV, ieradušies Latvijā, lai izbaudītu svētku atmosfēru.

Ārzemju tūristiem interese par Dziesmu svētkiem; daži tajos pat piedalās
00:00 / 01:34
Lejuplādēt

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

"Esmu dzirdējusi, ka svētkos piedalās tūkstošiem dziedātāju, kuri kopā dzied. Es to labprāt redzētu, bet man Rīgā palikušas tikai piecas stundas. Domāju, ka pasākums būs pārsteidzošs," sacīja kāda tūriste.

Savukārt tūristi no Vācijas redzējuši, kā parkā ierīkotajā teltī dzied un dejo: "Tas bija ļoti jauki un iespaidīgi."

"Jā, tas bija ļoti jauki, tāpēc, ka jaunāki un vecāki cilvēki bija tērpušies tradicionālās drēbēs vai vienkārši džinsos. Tā bija priecīga atmosfēra," līdzi priecājās cita tūriste.

Rokslana no Ukrainas atzina, ka no svētku programmas pagaidām neko nav redzējusi, bet ir daudz dzirdējusi par svētkiem. "Ceram, ka tos vēl dzirdēsim un svinēsim kopā ar jums," pauda Rokslana.

Tūristi no Mineapolisas, ASV, ieradušies, lai apmeklētu svētkus.

"Dziesmu svētku dēļ esam šeit sešas nedēļas, apciemojam arī radus un dziedam nedaudz skaļāk," sacīja Rīgā sastaptā sieviete.

"No Dziesmu svētkiem man visvairāk patīk redzēt, kā priecīgas bērnu sejas vēro dejotājus," atzina vīrietis.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti