Krustpunktā

Krustpunktā: Pārmaiņas Rīgas rātsnamā jeb kurš turpmāk vadīs galvaspilsētas domi

Krustpunktā

Krustpunktā: Rīgā šonedēļ mutuļo svētki un politiskās kaislības domē

Krustpunktā iztaujājam kultūras ministru Nauri Puntuli

Puntulis: Kovida periods nav ietekmējis Dziesmu svētku kvalitāti, dažkārt pat uzlabojis

"Lai arī kovida periods mums visiem bija ļoti grūts un īpaši grūts šai Dziesmu svētku saimei, tas atstājis ne tikai negatīvas, bet arī daudz pozitīvas ietekmes, proti, vēlēšanās kopā būt un kopā just, kāda ir arī Dziesmu svētku devīze, ir kļuvusi vēl izteiktāka," Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" paudis kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Tāpat ar lielu gandarījumu ministrs secinājis, ka nav novērots arī prognozētais kvalitātes kritums.  "Tas nav noticis, tas nav apstiprinājies, drīzāk es pat teiktu, ka kopumā es personīgi redzu tādu kvalitatīvu uzlabojumu – ne tikai kvantitatīvi un emocionāli, bet arī kvalitāti," teica Puntulis.

Jautāts par organizatoriskajām kļūdām, Puntulis atzīmēja, ka rīkotāju koncepti nav izgudroti no jauna, un, lai arī jauna ir konkursa kārtībā izraudzītā izpilddirektore, tomēr komandā ir pieredzējuši Dziesmu un deju svētku rīkotāji.

Viņš uzsvēra, ka arī iepriekšējos Dziesmu svētkos ir bijušas organizatoriskās kļūdas: "Ko es nevēlētos – lai šīs nelielās organizatoriskas kļūdas nomāktu to [svētku] gaisotni."

Spriežot par to, kādēļ koru lielkoncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš" joprojām vēl nav izpārdoti vairāki sektori ar vietām, Puntulis bilda, ka

"Tīrums. Dziesmas ceļš" būtu ministra pirmā izvēle, apmeklējot kādu no lielajiem Dziesmu svētku pasākumiem.

Viņš pauda izbrīnu, ka cilvēki joprojām meklē un melnajā tirgū pērk pārspīlēti sadārdzinātas biļetes uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu, bet nepērk biļetes uz šo īpašo kora mākslas koncertu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti