«Mēs neslimojam, mēs dejojam!» Svētku garu lietus neaptur

Deju mēģinājumiem jānotiek – lūst vai plīst. Šoreiz gan precīzāk būtu teikt – vai tur saule vai lietus. Daugavas stadionā deju kolektīvi visu dienu pavada mēģinājumos – viens no izaicinājumiem ir nepaklupt uz mitrā seguma.

Par to, lai dejotājiem nebūtu karsti, pirms pieciem gadiem rūpējās ugunsdzēsēji, dejotājus laistot ar ūdeni. Šogad par to rūpējas daba un, šķiet, ka karsti pagaidām nav nevienam.

"Kājas ir slapjas, viss ir slapjš, bet ir prieciņš," stāsta deju kolektīva "Upe" dalībniece Līga. Uz jautājumu, vai ir veids, kā saglabāt kaut nelielu sausumu, Līga saka: "Ja dejo, tad nav variantu, bet starplaikos jāietinas plēvē, lai kājas noslēptu."

Deju kolektīva "Janita" dalībnieks Normunds teic:

"Mums ir maiņas drēbes līdzi. Piecus gadus gatavojāmies šim lietum. Mēs neslimojam, mēs dejojam."

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

Bet deju kolektīva "Banga" dalībniece Dace smej: "Šodien ir ļoti fantastisks laiks. Lietus līst, saule spīd – kas gan var būt vēl labāks dejotājam. Mēs esam mazliet noguruši, bet to mēs nevienam nerādīsim, jo dejot ir laime!"

Dacei deju mēģinājumā pietrūkst augļu: "Goda vārds. Es gribētu arbūzu, kaut ko no tiem sulīgajiem, jo ir tikai bulciņas un čipsi."

Deju kolektīva "Imuliņa" dalībnieks Kārlis atzīmē, ka visi ir spēcīgi, tikai nogurums visiem, bet koncertam jaudas pietiks – savādāk nevar.

Mēģinājumi lietū notiek jau vairākas dienas, bet vairākums saka, ka vēl pāris sausu zeķu pāru ir, un uz ģenerālmēģinājumu un koncertiem būšot sausās zeķēs.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti