Panorāma

Pētot pilskalnus, atklājas, kā mainās lauku ainava

Panorāma

Panorāma

Dziesmu svētkos – arī amatierteātri

«Skroderdienas» Dziesmu svētkos – svētkos piedalās arī Liepājas amatierteātris «Projekts»

Tomuļmāte, Kārlēns un Ieviņa... Liepājas amatierteātra "Projekts" izpildījumā "Skroderdienas Silmačos" trešdien izskanēja Esplanādē. Dziesmu svētkos vienmēr piedalījušies arī amatierteātri, kuru kustība Latvijā ir sena un tradīcijām bagāta.

Liepājas amatierteātris "Projekts" tika dibināts 2019. gadā. Šie ir trupas pirmie Dziesmu svētki, un otrdien spēlētā izrāde "Skroderdienas Silmačos" sākta iestudēt jau īsi pēc trupas izveidošanas. Izrādi pirmo reizi izspēlējuši pērnā gada Jāņos. Izejot cauri dažādām skatēm, teātra trupa nokļuva Dziesmu svētku programmā.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

"Mēs ļoti labi iekļaujamies, un šis jau ir kaut kas grandiozs un visiem tik labi zināms, un tādā ziņā ļoti grūti spēlējams gabals, jo visi kaut ko zina, un tur nedrīkst spēlēt sliktāk," atzina Liepājas amatierteātra "Projekts" producente Kristīne Šokoleja-Šokolaite.

Trupā ir dažādu profesiju pārstāvji – kultūras, ražošanas, medicīniskās aprūpes sfēras darbinieki. Visi kā viens saka – teātris ir vieta, kur izrauties no rutīnas un veldzēt dvēseli.

"Tā ir iespēja pabūt pilnīgi citā pasaulē, tā ir iespēja iemiesoties citos tēlos. Tā ir brīnišķīga iespēja apgūt materiālu, kuru varbūt ikdienā es nebūtu ne pacēlusi, ne iepazinusi. Tā ir tāda paralēlā pasaule," atzina "Projekts" aktrise Lāsma Novada.

Trupā darbojas arī Ralfs, kurš pašlaik strādā izklaides sfērā. Mīlestība pret teātri viņā radās, pateicoties sākumskolas skolotājai. Savu nākotni Ralfs noteikti vēlas saistīt ar profesionālo teātri.

"Teātris, tā jau nav.. Tas nav tā, ka jebkurš to var.. Tas ir jāmīl. Ja tu nevari mīlēt skatuvi, tad labāk neriskē. Nemēģini. Mīlu? Tas vēl ir maigi teikts! Es dzīvoju uz skatuves!" sacīja "Projekts" aktieris Ralfs.

Apliecinot mīlestību pret skatuvi, amatierteātru trupas no visas Latvijas ceturtdien uzstāsies Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti