Ventspilī viesosies un par mežģīņu vēsturi stāstīs kolekcionāre Anna Kamijī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ciklā “Vēstures otrdienas” 3. martā Livonijas ordeņa pilī Anna Kamijī (Francija) iepazīstinās ar mežģīņu darināšanas attīstību un vēsturi izstādē “Mežģīņu šarms un noslēpumi”, medijus informē Ventspils muzeja pārstāvji.

Uz Ventspils muzeju “Vēstures otrdienā” ieradīsies īpaša lektore – izstāžu kuratore un kolekcionāre, mežģīņu izstādes idejas autore Anna Kamijī (Anne Camilli, sabiedrība “Musée À la Carte”), kura iepazīstinās ar mežģīņu darināšanas attīstību un vēsturi, izstādē “Mežģīņu šarms un noslēpumi” eksponētajiem kolekcijas priekšmetiem un to izcelsmi. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt ne tikai interesantas vēsturiskas detaļas par mežģīnēm, bet arī izstaigāt izstādi kuratores vadībā.

Mežģīņu fragments no izstādes
Mežģīņu fragments no izstādes

Izstāde “Mežģīņu šarms un noslēpumi” veltīta vienai no vissmalkākajām Eiropā izkoptajām amata prasmēm – mežģīņu darināšanai, kuru vēstures pavedieniem var izsekot jau no 16. gadsimta. Izstādē var iepazīt mežģīņu tehnikas attīstības galvenos posmus, to mainīgo vietu vīriešu un sieviešu apģērbu modē un uzzināt par mūsdienu mākslinieku darbiem, kas tapuši, iedvesmojoties no mežģīnēm. Izstādē skatāmi unikāli eksponāti no prestižām vēsturiskajām kolekcijām, kas pieder Francijas, Latvijas valsts un pašvaldību muzejiem, kā arī privātkolekcionāriem, radot īpašu ceļojumu mežģīņu pasaulē.

Izstāde Ventspils muzejā skatāma līdz 30. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti