Kultūras ziņas

LNMM 21. gadsimta jaunieguvumu izstāde

Kultūras ziņas

"Harolds un Moda" Timrota iestudējumā

Izraēliešu rotaslietu izstāde Rīgā

Rīgā skatāma izraēliešu rotaslietu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot Latvijas un Izraēlas diplomātisko attiecību dibināšanas 25 gadu jubileju, Latvijā ar laikmetīgo rotu un aksesuāru izstādi viesojas zīmola “Noritamy” māksliniece Elinora Avni.

Zīmolu “Noritamy” idejiskās autores ir divas dizaineres - māte un meita. Elinora jeb Nori ir interjera dizainere, kas iedvesmojoties no savas mātes, rotu mākslinieces, pati sākusi veidot rotas.

"Es iedvesmojos no mākslas, dabas un arhitektūras, kas ir mana iepriekšējā nodarbošanās. Bijušās profesijas ietekmē mums arī patīk izjust materiālu dabisko raupjumu un no mākslas un arhitektūras iedzīvināt to rotās," saka māksliniece Elinora Avni (Izraēla).

Nori dizainētām kaklarotām, rokassprādzēm, gredzeniem un auskariem piemīt klasisko rotu šarms, bet vienlaikus, pateicoties formas vienkāršībai, tās lieliski papildina jebkuru aktuālās modes tendenču tēlu.

"Mums ir divi radošie virzieni. Mūsu aksesuāri ir mākslinieciskāki ar skulpturālām līnijām, un ir arī smalkāki darbi, kur pielietojam dimantus un citus dārgakmeņus," norāda māksliniece.

Izraēlas rotu izstāde “Starp divām pasaulēm” galerijā “Putti “ būs skatāma līdz novembra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti