Latvijā ražotais bērnu līdzsvara divritenis ieguvis pasaules līmeņa veloindustrijas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Cēsīs bāzētā uzņēmuma SIA „Shaman Inventions” radītais bērnu līdzsvara divritenis “leg&go” atzīts par gada inovatīvāko un modernāko pilsētvides velosipēdu vadošajā veloindustrijas konkursā “Design & Innovation Award 2019”, medijus informēja uzņēmums.

“Leg&go” atzinīgi novērtējusi starptautiska žūrija, un savā kategorijā tas izcēlies ar savu augsto kvalitāti, unikālo funkcionalitāti un ilgtspējīgo dizainu.

“Leg&go” ir Latvijā radīts koka velosipēds, kas transformējams astoņos dažādos veidos, tādējādi nodrošinot gan ilgtspējību, unikālu dizainu, gan kvalitāti, kas ir īpaši svarīgi bērnu vecākiem.

Žūrijas komandas sastāvā bija starptautiski žurnālisti, nozares eksperti un profesionāli testa braucēji, kas izmēģināja velosipēdu reālās dzīves situācijās un sniedza savu vērtējumu.  

Žūrija atzina, ka “leg&go” ir moderns, ilgtspējīgs, taču reizē vienkāršs un viegli pielāgojams braucamrīks, koncepts pilnībā izprot bērnu un to vecāku vajadzības, piedāvājot attīstošu produktu bērniem vecumā no sešiem mēnešiem līdz sešiem gadiem, braucamrīks aug kopā ar bērnu un nav nepieciešamības iegādāties vairākus atsevišķus velosipēdus.  

“Runā, ka jaunu riteni izgudrot nav iespējams, taču mēs esam pārliecināti, ka to vienmēr ir iespējams uzlabot tā, lai tas atbilstu nepārtraukti mainīgām bērnu un vecāku vajadzībām. Mēs esam pagodināti saņemt prestižo balvu. Tas gan apstiprina to, ka darbojamies pareizā virzienā, gan kārtējo reizi atgādina, ka inovācijām un attīstībai nav robežu,” pauda “leg&go” vadošais dizainers un radītājs Egons Garklāvs, vizionārs un inženieris ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi.

''Leg&go'' ir iespējams ātri un viegli pārveidot no līdzsvara velosipēda uz trīsriteni, pedāļu velosipēdu, šūpuļzilonīti vai sniega skuteri. Tas veidots no bērza saplākšņa detaļām, kas ir bērna veselībai nekaitīgs materiāls, kā arī pilnībā atjaunojams dabas resurss. Pārdomāti veidotais koka rāmja dizains nodrošina nepieciešamo amortizāciju, lai saudzētu bērna muguru, braucot pa nelīdzeniem ceļiem, kā arī mazina triecienu kritiena gadījumā.

Konkurss “Design & Innovation Award” pirmo reizi tika organizēts 2013. gadā un kopš tā laika ir kļuvis par veloindustrijas augstāko apbalvojumu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti