Galerijā «Centrs» apskatāma filmas «Homo novus» tērpu izstāde «Rīga trīsdesmitajos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 15. septembra galerijā “Centrs” apskatāma ilgi gaidītās Latvijas simtgades spēlfilmas “Homo novus” tērpu izstāde. Romantiskā intrigu un pārpratumu komēdija ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija, kas balstīta uz Anšlava Eglīša tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Filma pie skatītājiem kinoteātros visā Latvijā nonāks no 28. septembra.


 
Izstādē iespējams aplūkot nelielu daļu no tērpu mākslinieces Lienes Rolšteinas radītajiem tērpiem šai filmai, informēja filmas producentu pārstāvji. Lai mūsdienu Rīga iegūtu trīsdesmitajiem gadiem nepieciešamo atmosfēru, tā tika papildināta ar dažādām dekorācijām un atribūtiem, kas tika veidoti gan no jauna, gan piemeklēti no visas Latvijas. Kopumā filmai no jauna tika radīti 118 apģērba gabali vīriešiem, 114 – sievietēm, kā arī tika izgatavotas vairākas cepures un kurpju pāri.


 
Galerija “Centrs”, Armijas Ekonomiskā veikala pēctecis, šogad svin 80. dzimšanas dienu. “Arī mēs glabājam un lepni turpinām 30. gadu modes un elegances tradīcijas. Šogad, kad bijām filmas mājvieta līdz pirmizrādei, mūsu skatlogus rotāja “Homo novus” tērpi, kā arī Rīdzenes ielā bija apskatāmi vēsturiskie auto un tagad arī tērpi. Mēs vēlreiz pārliecināmies, cik skaisti mūs iedvesmo šī 30. gadu elpa. Esam pateicīgi, ka mums ir bijusi iespēja atbalstīt filmas veidošanu un Latvijas kino tradīciju, jo atbalstīt filmu – nozīmē atbalstīt nospiedumu, kas paliks uz visiem laikiem,” stāsta Zita Siliņa, galerijas “Centrs” vadītāja.

Tērpu izstāde aplūkojama no 15. septembra līdz 10. oktobrim. Tāpat filmas tērpi apskatāmi arī vēsturiskajos skatlogos, kas iekārtoti īpaši filmas “Homo novus” noskaņās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti