Ziemas pesto - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Bloga „Divi10” autores Justīni un Moniku vieno ne tikai ēst gatavošanas prieks, bet arī kopīgs dzimšanas dienas datums. Raidījuma „Es mīlu ēdienu” vadītāja Ilze Jurkāne ciemojās pie blogerēm viņu darbavietā un no meitenēm mācījās, kā pagatavot ziemas pesto.

Bloga „Divi10” autores Justīne un Monika satikās pirms trim gadiem. Abas strādā Baltijas lielākajā mārketinga ekosistēmas aģentūrā „Inspired”.

Blogeres vieno ne tikai viens un tas pats dzimšanas dienas datums 10.februāris, bet kopīga sirdslieta ir ēst gatavošana. Meitenes dzīvi tver līdzīgi. Viņas kopīgi nonāca pie secinājuma, ka grib darīt to, ko mīl.

Bloga nosaukums „Divi10” nav nejaušība, tas ietver Justīnes un Monikas dzimšanas dienas datumu – 10.februāri, kur divi apzīmē mēnesi, bet 10 datumu. Tajā pašā laikā tas simbolizē meiteņu attiecības ar ēdienu un apkārtējo vidi. „Mēs esam divas un 10 ir novērtējums, ko dodam augstākam ēdienam un dzīvesveidam,” uzsver Monika.

Ziemas pesto

Lai gan līdz svaigiem zaļumiem siltumnīcā un tirgū vēl jāpagaida, meitenes nolēma parādīt, ka pavisam vienkārši un ar veikalā atrodamajiem produktiem arī aukstajā gadalaikā var pagatavot svaigu, aromātisku pesto, ko izmantot salātiem, pastām vai ēst vienkārši tāpat, piemēram, ar gardu rupjmaizi. Galvenais - izmantot kvalitatīvus produktus.

Sastāvdaļas

  • 1 pamatīga sauja spinātu
  • 1/2 sauja svaiga bazilika
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēd.k. Indijas riekstu
  • 3 ēd.k. rīvēta parmezāna siera
  • 1 tēj.k. tahini jeb sezama sēklu pastas
  • 1 tēj.k. citrona sulas
  • 1-2 ēd.k. olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pannā apgrauzdē Indijas riekstus, atdzesē.

Visas sastāvdaļas sablendē tā, lai tam joprojām būtu jūtama tekstūra.

Baudi to svaigu kopā ar gardu maizi, dārzeņiem vai uzglabā ledusskapī pāris dienas, lai izmantotu to citiem ēdieniem (salātiem, pastai, zupām).

P.S. Ja tahini pastas tavos mājas krājumos nav, vari to pagatavot pats (apcepot sezama sēkliņas un ar eļļu tās sablendējot) vai šo soli izlaist pavisam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti