Torte «Melnais princis» - LTV šova «Kūku kari» dalībnieces Sandas Birzītes recepte

Latvijas Televīzijas (LTV) saldā šova "Kūku kari" dalībniece Sanda Birzīte ir no Skrundas novada. Viņa ir mājsaimniece un trīs meiteņu mamma, kura Skrundā plāno atvērt nelielu konditoreju. Sanda kūkas cep vairākus gadus pārsvarā ģimenes vajadzībām, taču pēdējā laikā pieaug pasūtījumi no citiem cilvēkiem. Sanda Skrundas apkaimē ir slavena ar savu torti  "Melnais princis" -  to viņa šova "Kūku kari" pirmajā raidījumā arī piedāvāja ekspertiem vērtēšanai.

Tortes "Melnais princis" recepte 

Sastāvdaļas:

Biskvītam:

2 glāzes miltu (320 g)

2 glāzes krējuma (500 g)

2 glāzes cukura (400 g)

4 olas

4 ēdamkarotes kakao

Nedaudz cepamā pulvera

Gatavošana:

Biskvīta: Olas sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu un samaisa. Pēc tam pievieno izsijātus miltus, sodu un kakao. Tad iemaisa sakultu olas baltumu. Lej kūkas formā (veidnes diametrs – 28 centimetri) un cep 190 grādu temperatūrā 30-36 minūtes.

Krēma: 150 g cukura izkausē ūdenī (8 ēdamkarotes), tad uzvāra, līdz šķidrums kļūst sīrupains. Saputo 6 olu dzeltenumus un pamazām pielej karsto sīrupu. Puto, līdz maisījums kļūst gaišs un biezs. Atsevišķi saputo 350 g sviesta. Saputotajam sviestam pamazām pievieno olu un sīrupa maisījumu un kondensēto pienu – 6 ēdamkarotes. Garšai var pievienot vaniļas cukuru, kakao. Dekorē ar ogām, augļiem.

Glazūrai nepieciešamas divas tāfelītes šokolādes ”Lukss” un 200 ml saldā krējuma.

Šova "Kūku kari" pirmo raidījumu ir iespējams noskatīties LTV mājaslapā šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti