Šokolādes deserts - «Es mīlu ēdienu» recepte

Ziedi dzīvē un ziedi uz tortēm – Latvijas Televīzijas raidījuma “Es mīlu ēdienu” vadītāja Ilze Jurkāne ciemojas pie bloga “Yvette” saimnieces Ivetas Dmitrijevas. Iveta mīl ziedus un kūkas. Raidījumā viņa parāda, kā pagatavot šokolādes desertu.

Iveta atzīst, ka mīl ēdienu. Kūkas viņa gatavo tikai uz pasūtījumiem un vēl pasniedz meistarklases, kur vienā reizē sešiem cilvēkiem realizē idejas, māca un veic eksperimentus. 

Šokolādes deserts

Sastāvdaļas

  • 250 g šokolādes (70%)
  • 180 g marakujas biezeņa
  • 80 g saldā krējuma
  • 30 g medus
  • 40 g sviesta
  • mango gabaliņi
  • 300 g dzērveņu
  • 100 g cukura
  • 15 g želatīna
  • 270 g saldā krējuma

Pagatavošana

Uzbriedina želatīnu pēc ražotāja norādēm.

No svaigām dzērvenēm iegūsti biezeni.

Uzsilda biezeni ar cukuru un izšķīdina tajā želatīnu.

Atdzesē masu līdz 30 grādiem un iecilā uzputoto saldo krējumu.

Kārto desertu traukā: šokolādes krēms, mango gabaliņi un pārlej ar dzērveņu masu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti