Šokolādes braunijs ar liķierī sautētām dzērvenēm un pistācijām – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pie LTV1 skatītājiem ik otrdienu plkst.19.30 atgriezīsies ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis, lai atkal gatavotu dabā, ko var un vajag darīt ne tikai vasarā, bet visu cauru gadu.

Pirmajā epizodē Renārs Purmalis devās tepat uz Babīti, lai kopā ar uzņēmēju Lauri Grasu nopeldētos āliņģī. Pēcāk abi sildījās ar gardām pusdienām – mīdijām tomātu un čili mērcē un šokolādes kūku, ceptu katlā.

Šokolādes braunijs ar liķierī sautētām dzērvenēm un pistācijām – recepte

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 350 g melnās šokolādes
  • 113 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 95 g miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 50 g dzērveņu
  • 50 g lobītu pistāciju
  • 50 g liķiera

Gatavošana:

  1. Dzērvenes apsvilina liķierī un, kamēr viss šķidrums nav izgarojis, atstāj tās ievilkties.
  2. Melno šokolādi izkausē kopā ar sviestu.
  3. Citā bļodā sajauc olas ar cukuru, sakuļ.
  4. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un riekstiem.
  5. Izkausēto šokolādi sajauc ar olām, un pakāpeniski iemaisa miltus.
  6. Pievieno dzērvenes.
  7. Masu liek formā un cep katlā uz uguns – līdz kūka gatava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti