Pirmajā epizodē Renārs Purmalis devās tepat uz Babīti, lai kopā ar uzņēmēju Lauri Grasu nopeldētos āliņģī. Pēcāk abi sildījās ar gardām pusdienām – mīdijām tomātu un čili mērcē un šokolādes kūku, ceptu katlā.
Šokolādes braunijs ar liķierī sautētām dzērvenēm un pistācijām – recepte
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 350 g melnās šokolādes
- 113 g sviesta
- 200 g cukura
- 95 g miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 50 g dzērveņu
- 50 g lobītu pistāciju
- 50 g liķiera
Gatavošana:
- Dzērvenes apsvilina liķierī un, kamēr viss šķidrums nav izgarojis, atstāj tās ievilkties.
- Melno šokolādi izkausē kopā ar sviestu.
- Citā bļodā sajauc olas ar cukuru, sakuļ.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un riekstiem.
- Izkausēto šokolādi sajauc ar olām, un pakāpeniski iemaisa miltus.
- Pievieno dzērvenes.
- Masu liek formā un cep katlā uz uguns – līdz kūka gatava.