Sastāvdaļas:
- 1 l krējuma
- 400 ml vājpiena rūgušpiena
Foto: "Iekodies Kurzemē"
Pagatavošana:
- Bļodā liek pāris karotes bieza lauku krējuma.
- Kuļ, līdz krējums sāk saiet sviestā.
- Tad bļodu liek uz plīts vai karsta ūdens peldē un pasilda. Kad masa nedaudz pakususi, sāk aktīvi maisīt, panākot, ka atdalījušās paniņas tiek atkal iemaisītas viendabīgā masā, kas nu iegūst krēmveidīgu konsistenci.
- Tad bļodā atkal pievieno pāris karotes ar krējumu, un viss process atkārtojas atkal un atkal – līdz viss krējums izmantots.
- Pašās beigās pievieno labu vājpiena rūgušpienu. Visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un papildu garšvielas pēc izvēles (var pievienot smalki sakapātus ķiplokus, zaļumus u.tml.)