Ņujorkas kūku šovā tapuši gardumi Brodvejas mūziklu stilā

Koša, krāsaina, radoša un salda. Tāda sākusies šī nedēļa Ņujorkā, kur nupat noslēdzies piektais Ņujorkas ''Kūku šovs''. No cukura puķēm līdz cilvēku un dzīvnieku skulptūrām - šī gada dalībnieki pierādīja, ka kūku un cepumu veidošana ir māksla.

Piekto gadu pēc kārtas Ņujorkas ''Kūku šovs'' pulcināja un izaicināja konditorejas ekspertus un iesācējus, lai parādītu, ko ir iespējams izveidot no cukura un miltiem. Šī gada šova tēmu iedvesmoja Ņujorkas slavenie Brodvejas teātri. Starp kūkām bija saskatāmi varoņi un simboli no tādiem Brodvejas mūzikliem un izrādēm kā “Lauvu Karalis”, “Operas spoks” un “Skaistule un briesmonis”.

“Godīgi sakot, šogad tortes ir labākas nekā pagājušajā gadā, un katru gadu tās paliek arvien labākas. Viņu prasmes tiešām uzlabojas, ko ir tik iepriecinoši redzēt, un tas ir iemesls, kāpēc es turpinu rīkot šos šovus,” teica Ņujorkas šova vadītāja Liza Mansaura. 

Ņujorkas ''Kūku šovs'' pulcina gan profesionālus konditorus, gan iesācējus, kuri cep pašu priekam un ir to sākuši tikai nesen. Kā saka viena no dalībniecēm - tā ir lieliska pieredze apskatīt un apgūt jaunus paņēmienus un dizainus, un ir patīkami redzēt citus cilvēkus ar kopīgām interesēm un mīlestību pret cepšanu.

Par dienas zvaigzni kļuva kūku studijas īpašniece no Bruklinas - Ešlija Holta, kura ieguva žūrijas simpātijas balvu. Viņas gandrīz metru augstās tortes ideja radās, iedvesmojoties no Brodvejas mūzikla “Seksīgie zābaki”.

“Es biju šokā, kad ieguvu žūrijas simpātijas balvu. Jā, es ļoti lepojos ar savu torti un ka esmu saņēmusi otro vietu savā kategorijā, kas mani ļoti iepriecināja. Bet tad viņi turpināja saukt uzvarētājus un nosauca mani kā labāko šovā, izvēloties manu torti kā mīļāko no visām. Tā kā es ne tikai saņēmu otro vietu savā kategorijā, bet ieguvu arī žūrijas simpātijas balvu, kas mani pilnībā nošokēja,” teica šī gada uzvarētāja Ešlija Holta. 

Holta saka, ka viņas torte tika apgāzta vakarā pirms šova, un viņai nācās pavadīt visu nakti, lai to saliktu atpakaļ, ļaujot viņai pagulēt vien pusstundu. Lai gan kūkas dekorācijas ir ēdamas, pati kūka ir paredzēta, lai uz to skatītos, nevis ēstu.

“Zābaka formas veidošana aizņēma trīs dienas, un šīs spuldzes un vizuļi tika taisīti no želatīna. Tas bija ļoti laikietilpīgs process.” Holta mājās devās ne tikai ar tūkstoti Amerikas dolāru balvu, bet, kas ir vēl svarīgāk, ar iespēju un tiesībām lielīties, ka tieši viņa ir šī gada labākā kūku cepēja visā Ņujorkā.

 

Ņujorkas

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti