Kā LSM.lv norādīja dietoloģe Laila Meija, izvēloties konservus, jāpievērš uzmanība tam, lai sastāvā nav daudz pārtikas piedevu un sāls, kas vienmēr norādīts uz iepakojuma, – tam jābūt mazāk par gramu uz 100 gramiem. “Pērkot konservētu zivi, piesārņojuma riska dēļ labāk izvēlēties tās, kuras ir nelielā izmērā un no tīrākiem ūdeņiem. Sardīnes vai skumbrija būs labākas par tunci,” ieteica Meija.
Lūk, ideja, kā iekļaut ēdienkartē skumbriju!
Nepieciešams:
(no šāda produktu daudzuma sanāks divas porcijas)
- 160 grami pilngraudu makaronu (svars nevārītiem makaroniem),
- kārba konservētas skumbrijas jeb makreles savā sulā,
- pāris mazo gurķīšu vai viens garais gurķis,
- viens liels tomāts vai sauja ķiršu tomātiņu,
- divas krietnas saujas salātlapu,
- zaļumi pēc izvēles – loki, pētersīļi, rukola un citi,
- divas tējakrotes olīveļļas,
- balzamiko etiķis pēc garšas,
- parmezāna tipa siers un olīvas dekorēšanai – pēc izvēles.
Pagatavošana:
Makaronus izvāra, skumbrijai notecina šķidrumu, sasmalcina zivi ar dakšiņu, pārējās sastāvdaļas sagriež. Visu sajauc ar olīveļļu un balzamiko etiķi. Ja vēlas, dekorē ar olīvām un parmezāna tipa sieru.
Raksts pirmo reizi LSM.lv publicēts 2020. gada 24. augustā.