«Lustīgā Blumīzera» asais tartars

Saldenieka un grupas “Lustīgais Blūmīzeris” dziedātāja Mārtiņa Bergmaņa tartara versija ir ļoti pikanta, bet neiedomājami garda. Viņš stingri piekodina gaļu nemalt, bet rūpīgi sagriezt mazos gabaliņos, jo tad tā ēdot brīnišķīgi šņirkst starp zobiem.

Mārtiņš ir grupas “Lustīgā Blumīzera” idejas tēvs un iemiesojums, uz lielās skatuves pirmoreiz uzkāpa jau četrpadsmit gadu vecumā. Mārtiņš ir pārliecināts, ka cilvēka dzīvē lustes tāpat ir pārpārēm, tikai vajag atrast sev tīkamas lietas. Pats viņš prieku rod ģimenē, muzicēšanā, līnijdejās, savā interneta radiostacijā, muzikālā audzinātāja darbā, velosipēdos un motociklos. Tiesa, visus šos gadus viņam velkas līdz arī kāda atkarība... Tā ir kantrīmūzika. Un kāda gan var būt dzīves baudīšana bez vēderpriekiem. Mārtiņa īpašais svētku ēdiens ir asais tartars. Ticiet, tas ir ko vērts!

Top Mārtiņa asais tartars.

Asais tartars

  • Ņem svaigu izcilas kvalitātes liellopa gaļu.
  • Gaļu smalki sagriež.
  • Marinādei ņem šalotes sīpolus - rēķinot vienu sīpolu uz vienu ēdāju. Sīpolus smalki sagriež.
  • Sīpoliem nežēlojot pievieno Vorčesteras mērci.
  • Marinādei pievieno smalki sagrieztus halapenjo piparus. Daudzums – pēc izjūtas, jo šie pipari ir ļoti asi. Mārtiņš tos ēd kā gurķus un liek ļooooti daudz.
  • Pikantumam Mārtiņš piešauj arī krietnu devu kaperu.
  • Marinādi sajauc, kārtīgi samaisa ar gaļu, uz stundu ievieto ledusskapī.
  • Cepeškrāsnī uzkarsē ķiploku bageti.
  • Uz siltas ķiplokmaizītes liek tartara masu, virsū uzsitot jēlu olu. 

Top Mārtiņa asais tartars.

Ko darīt, ja slinkums griezt gaļu, ko Mārtiņš īpaši iesaka darīt? Viņš teic, ka svarīgi apņemt pacietīgu sieviņu, kura tad šo drusku apnicīgo darbiņu varētu veikt. Marinādi gatavojot gan viņš neslēpti iet vieglāko ceļu -  visu ātri sablendē, līdz ar to iegūstot ļoti viendabīgu masu.           

Top Mārtiņa asais tartars.

Vēl viens Mārtiņa ieteikums – gan garšai, gan veselībai lietot tikai kārtīgas māju olas. Vislabāk jau paipalu. Atliek sasaukt draugus, uzlikt kādu satriecošu kantrī gabalu un baudīt īsteni karalisku tartaru. Labu apetīti!  

Top Mārtiņa asais tartars.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt