Mārtiņš ir grupas “Lustīgā Blumīzera” idejas tēvs un iemiesojums, uz lielās skatuves pirmoreiz uzkāpa jau četrpadsmit gadu vecumā. Mārtiņš ir pārliecināts, ka cilvēka dzīvē lustes tāpat ir pārpārēm, tikai vajag atrast sev tīkamas lietas. Pats viņš prieku rod ģimenē, muzicēšanā, līnijdejās, savā interneta radiostacijā, muzikālā audzinātāja darbā, velosipēdos un motociklos. Tiesa, visus šos gadus viņam velkas līdz arī kāda atkarība... Tā ir kantrīmūzika. Un kāda gan var būt dzīves baudīšana bez vēderpriekiem. Mārtiņa īpašais svētku ēdiens ir asais tartars. Ticiet, tas ir ko vērts!
Asais tartars
- Ņem svaigu izcilas kvalitātes liellopa gaļu.
- Gaļu smalki sagriež.
- Marinādei ņem šalotes sīpolus - rēķinot vienu sīpolu uz vienu ēdāju. Sīpolus smalki sagriež.
- Sīpoliem nežēlojot pievieno Vorčesteras mērci.
- Marinādei pievieno smalki sagrieztus halapenjo piparus. Daudzums – pēc izjūtas, jo šie pipari ir ļoti asi. Mārtiņš tos ēd kā gurķus un liek ļooooti daudz.
- Pikantumam Mārtiņš piešauj arī krietnu devu kaperu.
- Marinādi sajauc, kārtīgi samaisa ar gaļu, uz stundu ievieto ledusskapī.
- Cepeškrāsnī uzkarsē ķiploku bageti.
- Uz siltas ķiplokmaizītes liek tartara masu, virsū uzsitot jēlu olu.
Ko darīt, ja slinkums griezt gaļu, ko Mārtiņš īpaši iesaka darīt? Viņš teic, ka svarīgi apņemt pacietīgu sieviņu, kura tad šo drusku apnicīgo darbiņu varētu veikt. Marinādi gatavojot gan viņš neslēpti iet vieglāko ceļu - visu ātri sablendē, līdz ar to iegūstot ļoti viendabīgu masu.
Vēl viens Mārtiņa ieteikums – gan garšai, gan veselībai lietot tikai kārtīgas māju olas. Vislabāk jau paipalu. Atliek sasaukt draugus, uzlikt kādu satriecošu kantrī gabalu un baudīt īsteni karalisku tartaru. Labu apetīti!