FOTORECEPTE: Ķiršu dūmos kūpināta cūkgaļa bez marinādes

Gaļas kūpināšana ir laikietilpīgs process, kam jāatvēl teju visa diena. Protams, gaļai nav nepieciešama nemitīga uzraudzīšana visu kūpināšanas laiku, tomēr kaut kur tuvumā ir jārosās. Nedaudz vienkāršot un atvieglot šo pasākumu var, kūpinot gaļu bez iepriekšējas marinēšanas – vienkārši uzberot izvēlētās garšvielas pirms likšanas kūpinātavā. Arī šādā veidā kūpinātai gaļai piemīt izteiksmīga garša, jo būtisku garšas niansi veido tieši dūmi.

Kūpināšanai var izmantot var jebkādu cūkgaļu – derēs gan ribiņas, gan šķiņķis, gan karbonāde. Taču jārēķinās – jo mazāka būs speķa daļa, jo sausāks būs kūpinājums. Arī malku var izvēlēties dažādu, piemēram, plūmju, ceriņu vai ābeļu. Šoreiz tiek izmantota svaiga ķirša malka, dedzinot to kopā ar visām lapām - papildu garšai.

 

Nepieciešams:

  • cūkgaļa,
  • sāls,
  • pipari, ķiploku un citas garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

Gaļu sagriež vienādos gabalos, no visām pusēm ierīvē ar sāli. Ja vēlas papildu garšu, var pievienot maltus melnos piparus, ķiplokus un citas garšvielas pēc izvēles. Šoreiz receptē tikai sāls. Jāatceras, ka savu garšu gaļai piešķirs arī izvēlētās malkas dūmi.

Gruzd ķirša malka.

Gaļas gabalus uzver uz āķiem.

Gaļas gabalus uzver uz āķiem.

Liek kūpinātavā, pēc tam lieki nevirina vāku vai durvis – atkarībā no konstrukcijas.

Kūpināšanas ilgums ir atkarīgs no gaļas gabalu lieluma un tā, kāds dūms izdevies. Laiks var svārstīties no četrām līdz sešām stundām.

Tikko no kūpinātavas izņemta gaļa.

Kūpinājuma gatavību pārbauda, ar nazi nedaudz iegriežot gaļā un novērtējot tās struktūru un krāsu – tai vairs nevajadzētu būt rozā.

Nupat no kūpinātas izņemta un sagriezta cūkgaļa. Turpat blakus - tikko kūpināta karpa ar dillēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti