Cūku pupu kotletes kurzemnieku gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Cūku pupu kotletes ir labs veids, kā notiesāt Latvijas vasarai tik raksturīgos pākšaugus. Šis ēdiens īpaši patiks tiem, kurus pēc cūku pupu ēšanas tradicionālā, vienkārši novārītā veidā, piemeklē vēdera ligas – samaltas gaļasmašīnā, organismam tās būs vieglāk pārstrādāt. Gatavo cūku pupu kotletes pēc receptes no Saldus novada, gatavošanas procesam sekojot līdz Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Iekodies Kurzemē"!

Cūku pupu kotletes
Cūku pupu kotletes

Sastāvdaļas:

  • 1 kg vārītu un izlobītu cūku pupu
  • 1 ola
  • sīpols
  • daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote miltu
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Izvāra cūku pupas ar pākstīm, atdzesē, izloba un samaļ gaļas mašīnā.
  2. Ķiploku un sīpolu sīki sakapā.
  3. Visus produktus samīca viendabīgā masā. Tad izveido kotletes un cep eļļā, var nedaudz pievienot sviestu. 
  4. Ēd ar krējumu, labi garšo arī aukstas. 

Dažādībai var pierīvēt nedaudz kabača vai miltu vietā lietot zirņu miltus.

 

Recepte pirmo reizi LSM.lv publicēta 2019. gada 18. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti