Cūkgaļas šašliks bez marinēšanas - vienkārši un ātri!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šī cūkgaļas šašlika recepte ir pasakaini vienkārša un neprasa stundām ilgus sagatavošanās darbus. Viss, kas nepieciešams, ir gaļa, sīpols, nedaudz garšvielu, iesmi un uguns. Izmēģini vienkāršo cūkgaļas šašlika recepti pēc pavāra Renāra Purmaļa receptes, ko viņš atklāja LTV raidījumā "Gatavo dabā"!

Cūkgaļas šašlika recepte

Nepieciešams:

  • 1 kg cūkas pavēderes
  • sāls
  • pipari
  • 1 liels sarkanais vai baltais sīpols (pēc izvēles)

Gatavošana:

  1. Sagriež cūkas pavēderi gabalos, iesmērē ar sāli un pipariem un dur uz iesmiem.
  2. Cep līdz brīdim, kad gaļas iekšiene vēl nedaudz rozā jeb minūti, pirms ir gatavs.
  3. Kamēr gaļa cepas, sakapā sīpolu un liek lielā bļodā vai katlā.
  4. Kad gaļa gatava – to liek tajā pašā traukā, kur sīpoli. Uzliek vāku vai citu bļodu un krata gaļu kopā ar sīpoliem. Mērķis ir izsist no sīpoliem sulu, kas uzlabo šašlika garšu. Tas jādara, kamēr vēl šašliks karsts, jo tā tas vēl gatavojas un siltums iziet viscaur  gaļas gabalam, kā arī sīpols paspēj nedaudz termiski apstrādāties no karstā šašlika taukiem, kas izdalās, to visu kopā kratot.

 

Recepte pirmo reizi LSM.lv publicēta 2018. gada 4. septembrī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti