Cūkgaļas šašlika recepte
Nepieciešams:
- 1 kg cūkas pavēderes
- sāls
- pipari
- 1 liels sarkanais vai baltais sīpols (pēc izvēles)
Gatavošana:
- Sagriež cūkas pavēderi gabalos, iesmērē ar sāli un pipariem un dur uz iesmiem.
- Cep līdz brīdim, kad gaļas iekšiene vēl nedaudz rozā jeb minūti, pirms ir gatavs.
- Kamēr gaļa cepas, sakapā sīpolu un liek lielā bļodā vai katlā.
- Kad gaļa gatava – to liek tajā pašā traukā, kur sīpoli. Uzliek vāku vai citu bļodu un krata gaļu kopā ar sīpoliem. Mērķis ir izsist no sīpoliem sulu, kas uzlabo šašlika garšu. Tas jādara, kamēr vēl šašliks karsts, jo tā tas vēl gatavojas un siltums iziet viscaur gaļas gabalam, kā arī sīpols paspēj nedaudz termiski apstrādāties no karstā šašlika taukiem, kas izdalās, to visu kopā kratot.
Recepte pirmo reizi LSM.lv publicēta 2018. gada 4. septembrī.