Ašā ledus kafija. Vienkārši un atvēsinoši!

Vasarā tik iecienīto ledus kafiju ātri var pagatavot arī no iepriekš sasaldētas kafijas. Atliek saldētavā ledus trauciņos sasaldēt kafiju, pieliet pienu un pēc izvēles – kādu saldinātāju. Īsts vasaras dzēriens gatavs!

Kafijas saldēšana

Kafija. Ilustratīvs attēls

Saldēšanai paredzēto kafiju var vārīt speciāli šim mērķim, bet tikpat labi ledus trauciņos var ieliet no brokastīm pārpalikušo kafiju – tas būs arī labs veids, kā izvairīties no pārtikas izšķērdēšanas, par ko pēdējā laikā pasaulē runā arvien biežāk. Sasalušās kafijas kubiņus var pārlikt kādā lielākā trauciņā un no tā pagrābt pa saujai, kad vien sagribas auksto dzērienu. Tiesa, jāatceras, ka kafija ir uzmundrinošs dzēriens, kas jālieto ar mēru – īpaši tiem, kuriem tā izraisa diennakts ritma traucējumus.

Ledus kafiju var pagatavot arī no nesaldētas kafijas, dzērienam pievienojot parastu ledu.

Ašā ledus kafija

Ledus kafija. Ilustratīvs attēls

Nepieciešams

  • Saldētas kafijas kubiņi
  • Piens
  • Pēc izvēles: saldinātājs, piemēram, cukurs, medus vai kāds sīrups. Labi garšos ar piparmētru sīrupu

Pagatavošana

Glāzi pieber pilnu ar saldētās kafijas kubiņiem, pieleju pienu un, ja vēlas, pievieno saldinātāju. Bauda lēnām, ik pa mirklim apmaisot, lai izkususī kafija sajaucas ar pārējām sastāvdaļām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt