Virtuve bez kāposta

Virtuve bez kāposta. 1. epizode. Wiesuļa tako

Virtuve bez kāposta

Virtuve bez kāposta. 3. epizode ar FIŅĶI

Virtuve bez kāposta. 2. epizode. Kristiānas Grāmatiņas makaroni

Spageti ar ķiplokiem un pētersīļiem un lapu kāposta čipsi. Ekonomiska recepte

Vienkārši, makam draudzīgi un garšīgi – tādi ir satura veidotājas Kristiānas Grāmatiņas iecienītā spageti recepte, kuru viņa atklāja Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā  "Virtuve bez kāposta". Kristiāna arī parādīja, kā gatavot lapu kāposta jeb kale čipsus. Savukārt uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča vērtēja – ja kaut kas būtu jāuzlabo, derētu spageti papildināt ar kādu olbaltumvielu avotu, piemēram, tunci vai pupiņām.

ĪSUMĀ:

Sastāvdaļas:

  • 250 grami spageti pastas
  • Puse citrona
  • 1 vesels ķiploks
  • 1 lapu kāposts jeb kale
  • 30 grami pētersīļu.

Izmaksas: 3,61 eiro

Pagatavošana:

Pastu vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Pēc vārīšanas, nokāšot pastu, aptuveni vienu krūzi pastas ūdens uzglabā tālākai gatavošanai. Sagriež ķiploku plānās šķēlēs un sakapā pētersīļus. Uzkarsē pannu, pievieno eļļu tā, lai taukviela nosedz pannu. Uz karstas pannas liek cepties ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pievieno pastu un pētersīļus, cep divas minūtes, visu laiku maisot. Pievieno pastas ūdeni, turpina maisīt un cep vēl aptuveni trīs minūtes, līdz pastas ūdens gandrīz izgarojis. Tad pievieno sulu no puses citrona.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kale lapu kāpostam atdala lapas no kāta un sadala nelielos kumosa izmēra gabalos. Novieto tos uz cepampannas, vēlams uz cepamā papīra. Pievieno eļļu un sāli. Novieto lapu kāposta gabalus tā, lai tie nepārsedz viens otru. Cep aptuveni piecas minūtes, pieskatot, lai kāposts ir kraukšķīgs, bet ne sadedzis.

Ko par šo recepti saka uztura speciāliste?

Komentē uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, "Instagram" konta "uzlabo" autore: "Kabatai draudzīga opcija, kas dos daudz enerģiju, jo saturēs saliktos ogļhidrātus – pastu. Ķiploks un pētersīlis – antioksidantu bumba, kas ziemas spelgonī palīdzēs karot pret baciļiem. Kale kāpostu čipsi ir ļoti veiksmīga opcija, ja gribas kaut ko pagrauzt, pakraukšķināt. Uzņemsi daudz šķiedrvielu, bet maz kaloriju."

Tomēr tad, ja būtu kaut kas jāuzlabo, speciāliste pamanīja, ka maltītē trūkst olbaltumvielu, tādēļ ieteica to papildināt, piemēram, ar tunci vai konservētām pupiņām.

Citas "Virtuve bez kāposta" receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti