Fotorecepte. Spānijā iecienīti cepumiņi – vajadzēs vien dažas sastāvdaļas

Mantecado cepumu izcelsme meklējama Spānijā, kur tradicionāli tie gatavoti, izmantojot cūkgaļas taukus, taču mūsdienās biežāk tos aizstāj ar eļļu. Šo cepumu pagatavošanā var izlīdzēties ar vien trīs sastāvdaļām – eļļu, miltiem un cukuru, kas savukārt nozīmē, ka ar šiem cepumiem var droši cienāties arī vegāni.

Šajā versijā liku arī mandeļu miltus, bet tos var aizstāt arī ar parastajiem miltiem.

Sastāvdaļas:

  • 250 grami miltu
  • 40 grami mandeļu miltu
  • 125 grami eļļas (liku saulespuķu)
  • 75 grami cukura
  • 3 grami cepamā pulvera
  • mazliet vaniļas ekstrakta vai cukura
  • kanēlis vai kakao dekorēšanai

Pagatavošana soli pa solim fotogrāfijās:

Palielā bļodā liek sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru (liku pūdercukuru), mandeļu miltus, cepamo pulveri, vaniļas ekstraktu vai cukuru. Visu kārtīgi samaisa.

Pievieno eļļu un ar roku visu samaisa kopā.

No mīklas izveido tādu kā bumbu, bet nepārcenšoties ar mīcīšanu.

Uzsilda krāsni ventilācijas režīmā līdz 140 grādiem. Jā, tiešām 140! Ja cepsim karstākā, cepumiņi sanāks cieti. Tikmēr no mīklas veido vienādas bumbiņas, kārto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Es bumbiņas atstāju apaļas, tās nesaplacinot.    

Uzber kanēli vai kakao un liek cepties aptuveni 30 minūtes. Cepumiņiem nav jākļūst brūniem.

Izņemot no krāsns, ļauj tiem atdzist. Cepumiņi būs irdeni, smilšaini. Lai labi garšo!  

Citas fotoreceptes

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti