"Tas, ko mēs šeit darām, ir ļoti ilgtspējīgi. Lai saražotu kilogramu circeņu pulvera, mēs izmantojam tikai apmēram 12 litrus ūdens. Savukārt tāda paša daudzuma proteīna iegūšanai no govīm ir nepieciešami aptuveni 60 000 litri ūdens," medijiem stāstīja kukaiņu audzētājs Ivans Albano.
Fermā Itālijā katru dienu pārstrādā apmēram miljonu kukaiņu. Tos sasaldē, vāra, žāvē, samaļ un iegūst pulveri. Piedevu var izmantot kopā ar parastajiem miltiem, lai izgatavotu makaronus vai maizi. Produkts ir veselīgs, ar labām garšas īpašībām un nākotnē varētu palīdzēt risināt pārtikas pieejamības problēmu.
To apzinās arī Eiropas Savienības amatpersonas, un šā gada sākumā tika apstiprināta atļauja izmantot kukaiņus cilvēku uzturam. Tomēr eksperti ir vienisprātis, ka pagaidām tie ir eksperimenti un līdz plašai izmantošanai vēl tāls ceļš. Tā galvenais iemesls ir cilvēku aizspriedumi un salīdzinoši lielās produkta izmaksas.
Kāds žurnālistu aptaujātais lopkopis pauda kategorisku "nē" jaunajiem pārtikas produktiem, jo neesot zināma to ietekme uz veselību. Pēc viņa domām – labs steiks esot nezūdoša vērtība.