Uzturvērtība ir atkarīga no konkrētās eļļas vai krējuma. “Ja izmanto ļoti kvalitatīvu extra virgin olīveļļu, kurā ir arī antioksidanti, kas sargā mūsu šūnas no dažādām slimībām, tad teikšu, ka tā būs labāka izvēle,” norādīja Timpare.
Vienlaikus uztura speciāliste atzina, ka ar arī liesam krējumam nav ne vainas:
Kā mēs latvietim vasarā pateiksim, ka nedrīkst lietot krējumu ar svaigiem tomātiem, gurķiem un sīpoliem?
Krējumi ir ļoti dažādi – to tauku procents svārstās no 25-30 % līdz pat 12%. Ja izmantojam krējumu ar 12 % tauku, tas izskatās daudz veselīgāk nekā treknais krējums.”
“Ja tā ir iespēja apēst daudz dārzeņu ar šādu krējumu, tad es balsoju par šādiem salātiem. Tas ir tik vasarīgi un Latvijas laukiem piederīgi,” teica Timpare.
Uztura speciāliste ieteica šādus salātus baudīt kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, kas nav bagātināti ar eļļu, bet vienkārši izcepti: “Tiem nav ne vainas. Kartupeļi arī ir brīnišķīgs produkts”.
Timpare norādīja, ka šodien viens no lielākajiem izaicinājumiem ir neapēst pārāk daudz. “Mums piedāvā arvien garšīgākus ēdienus, kas trāpa smadzeņu baudas centra desmitniekā kā šautriņa. Ir ļoti grūti turēties pretī un neapēst par daudz. Ikdienā var ēst visu, bet divas trīs reizes mazāk. Ja cilvēks vienkārši samazina porcija, tā jau ir pareiza taktika,” atzina uztura speciāliste.