Iepazīsim ķirbjus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Dabas muzejā no trešdienas norisinās izstāde "Ķirbis jūsu veselībai 2013". Tajā ir iespēja aplūkot dažādu krāsu, formu, garšu ķirbjus un ķirbjaugus, kā arī muzeja kafejnīcā ik dienas nobaudīt ķirbju ēdienus.

Ķirbji ir lielākās ogas pasaulē. Tiem mēdz būt daudzveidīgas formas un dažādas garšas. Latvijā ķirbji ir ļoti populāri ne tikai audzētāju entuziastu vidū, bet arī vairums piemājas dārzos. Uz Eiropu atceļojuši no Ziemeļamerikas, iespējams, Latvijā tie nokļuvuši ar vācu muižniecības palīdzību 17. – 18. gadsimtā, par ko liecina arī tas, ka vārds „ķirbis" latviešu valodā ir ļoti līdzīgs vācu „der Kürbis".

Kāpēc ķirbji kļuvuši tik pieprasīti? Milzu ogās ir daudz A, B, C un E vitamīna, tās satur daudz augu eļļas un ir ļoti veselīgas. Pateicoties ķirbju biezajai mizai, sausā un vēsā vietā tos var uzglabāt pat vairākus mēnešus, lai ēstu svaigus, spiestu sulās, konservētu un izmantotu silto ēdienu pagatavošanā.

Izstādē speciālisti konsultēs par piemērotāko šķirņu izvēli, kā arī pastāstīs par to, kā uzturā lietojamas visas ķirbja sastāvdaļas, ieskaitot ziedus un stīgas.

Tāpat interesenti aicināti apmeklēt izglītojošos pasākumus, kas sadarbībā ar Dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts" norisināsies katru dienu līdz 3. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti