Šos pīrāgus ieteicams cept katru gadu Ziemassvētkos! Izdosies arī iesācējiem

Ziemassvētkos pīrāgi ir goda vietā - ar tradicionālo speķa pildījumu vai saldu ievārījumu, vai biezpienu pildīti.

Šo recepti jau publicējām pērn, mūsu lasītāja Renāte (8) to izmēģināja kopā ar savu mammu un omīti. Pīrāgi sanākuši lieliski, un arī šogad viņa sola cept gardus pīrāgus ar dzeltenajām želejkonfektēm vidū.

Mēs aicinām jūs izmēģināt, jo mīkla tiešām izdodas vienmēr, arī iesācējiem.

Nepieciešams:

  • 250 ml piena,
  • 2,5 līdz 3 glāzes miltu,
  • 50 g svaiga rauga,
  • 150 g sviesta,
  • ēdamkarote cukura,
  • šķipsniņa sāls,
  • ola pārziešanai,
  • ķimenes.

Pildījumam:

  • 200 g žāvētas cūkgaļas,
  • sīpols,
  • pipari.

Pagatavošana:

Uzsilda (nedrīkst uzvārīt!) pienu. Siltajā pienā iedrupina raugu, pieliek sāli un cukuru, kārtīgi sakuļ, lai raugs izmaisās pienā. Tad liek klāt miltus pa nelielām porcijām. Pieliek apmēram divas glāzes, samaisa, tad mīklā liek mīkstu sviestu un mīca, liek klāt vēl miltus, līdz sanāk vijīga mīkla. Iespējams, nebūs nepieciešamas trīs glāzes miltu, bet varbūt mazāk, jo mīklai jābūt mīkstai.

Mīklu samīca, pārsedz ar pārtikas plēvi un uz 20 līdz 30 minūtēm liek ledusskapī.

Gaļu sagriež smalki, sajauc ar sīki sakapātiem sīpoliem un pipariem.

Bērniem pīrāgus veidot būs pagrūti, tāpēc ieteicams izvēlēties vienkāršāku variantu.

Galdu apkaisa ar miltiem, uz tā liek mīklas pikuci (krietna kartupeļa lielumā) un izveltnē plānu apli. Apli sagriež astoņās daļās, iegūstot astoņus trīsstūrus.

Katra trīsstūra platajā galā liek pildījuma kaudzīti un no platākā gala mīklu rullē uz tievāko. Uz plāts liekot, pīrādziņus saliek kā mēnestiņus, pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm un cep 220 grādos skaisti brūnus.

Varianti: Varat gatavot saldu pildījumu, izmantojot saldu biezpienu, ievārījumu, marcipāna masu, želejas konfektes, saldētas ogas.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti