Iesakām pašiem mazākajiem!
Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!
Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.
Popkorna gatavošana ir nedaudz maģiska lieta – no parastiem graudiem pēkšņi izveidojas popkorna mākonīši.
Atcerieties, bez pieaugušo uzraudzības šo darbiņu bērni nedrīkst veikt!
Piedāvājam Betijas Kalējas recepti.
Nepieciešams:
- 1 ēdamkarote brūnā cukura.
- 1 ēdamkarote sviesta.
- 200 ml iebiezinātā piena ar cukuru.
- 90 g popkorna graudu.
- Dažas ēdamkarotes eļļas (var izmantot sviestu).
Norise: Eļļu ielej katlā tā, lai plānā kārtā nosegtu katla dibenu, liek uz uguns, uzkarsē eļļu. Katlā ieber popkornu, uzliek vāku un gaida, kad graudi sāks sprakšķēt.
Kad graudi sāk atvērties, samazina uguni, katlu pakrata, lai apakšējie graudi nepiedegtu. Ja sprakšķus nedzird, tad katlu ņem nost no uguns, popkornu saber lielā bļodā.
Karamelei sviestu un cukuru katlā karsē, līdz nedaudz karamelizējas, tad pielej kondensēto pienu un karamelizē vēl piecas minūtes.
Karameli pārlej popkornam, samaisa.
Plāti izklāj ar cepampapīru. Popkornu liek uz plāts, izlīdzina un 150 grādos cep 10 minūtes, apmaisa un cep vēl piecas līdz sešas minūtes. Cepšana ne tikai karamelizēs saldo mērci, bet popkornu padarīs kraukšķīgu.
Uzmanīgi! Popkornu pirms ēšanas jāatdzesē!
Saldā popkorna glazūrai var izmantot sviestu un medu, to sakarsējot katliņā un pārlejot popkornam. Var gatavot glazūru no ūdens (100 ml), pūdercukura (300g) un ēdamkarotes citronu sulas, visu savārot un pārlejot popkornam. Popkornu var pārkaisīt ar pūdercukura un kanēļa maisījumu, kā arī pārliet ar veikalā nopērkamu karameļu mērci.