Svētdienas pusdienas gatavot kopā ar bērniem ir jauki, šī recepte ir ļoti vienkārša, bet rezultāts būs patiešām skaists un garšīgs.
Iesakām pašiem mazākajiem!
Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!
Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.
Nepieciešams:
- Podiņi ar vāciņu (var izmantot bļodiņu, vāciņa vietā šķīvi).
- Sviests.
- Kartupeļi.
- Burkāni.
- Kāļi.
- Kāposti.
- Žāvēta desa.
- Ķiploka daiviņa.
- Sāls.
- Pipari.
- Siers.
- Bagete.
Norise:
Katrā podiņā ieliek pikucītii sviesta un ķiploka daiviņu. Saknes tīra un sagriež gabaliņos, gabaliņos sagriež desu.
Katrs pilda savu podiņu ar tādām sastāvdaļām, kā vēlas. Pieliek sāli un piparus, pārlej ar karstu ūdeni vai vēl labāk – ar buljonu, uzliek vāku un liek 290 grādos uz 30 minūtēm.
Podiņiem noņem vāku, uz katra liek maizes šķēli, to pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī, līdz siers izkusis.
Pirms maltītes katrs var izvēlēties vienu podiņu, nemaz nezinot, ko pavārs tajā būs ielicis.