Bērnu iecienītos "gumijas" lācīšus var nopirkt veikalā, bet trīsgadīgā Emīlija Zelenkeviča tos prot pagatavot pati. Sanāk skaisti un gardi.
Emīlijai ir trīs gadi, patīk dziedāt, dejot un gatavot. Publikāciju sagatavot palīdzēja mamma Lita Zelenkeviča.
Nepieciešams:
1 glāze sulas aptuveni 200 ml (aveņu, jāņogu utt.),
3 ēdamkarotes ar kaudzi želatīna (ja gribas “gumijotākus” var likt vairāk, bet ar šo pietiekoši),
saldumam medus vai cukurs pēc pašu vēlmēm, cik saldu gribas.
Pagatavošana:
Želatīnu iejauc sulā kārtīgi izmaisa, var pat ar putojamo slotiņu maisīt, lai kunkuļus izmaisītu, pāris minūtes uzbriedina (cik uz paciņas rakstīts), uz plīts uzkarsē uzbriedināto masu līdz pirmajiem burbuļiem, lai masa paliek šķidra un želatīns izkūst.
Ar špricīti pilda silikona formiņās.
Sulas formiņas patur 15 minūtes saldētavā un lācīši gatavi. Ja ir lielāka pacietība var atstāt istabas temperatūrā uz pusstundu, tāpat sacietēs.