Latvijā
Pieaug pieprasījums pēc vietām sociālās aprūpes centros
Pieaug pieprasījums pēc vietām sociālās aprūpes centros
Līdz pat 4000 eiro mēnesī var nākties maksāt par vietu sociālās aprūpes centrā. Pieprasījums pēc šī pakalpojuma aug, un dažviet veidojas pat rindas. Tā kā daudzas pašvaldības domā par aprūpes centru skaita palielināšanu, Labklājības ministrija (LM) negrasās būtiski palielināt valsts finansēto vietu skaitu.
Dzelzceļa peronu modernizācija ievilksies līdz gada beigām
(papildināts)
Dzelzceļa peronu modernizācija ievilksies līdz gada beigām (papildināts)
Latvijā no teju 50 plānotajiem ērtiem un moderniem dzelzceļa pieturu peroniem pasažieri patlaban var lietot tikai piecus. Pārējās pieturās joprojām notiek būvdarbi un pasažieriem vilcienā jākāpj no pagaidu pieturas. Turklāt vēl četrās vietās top jauna dzelzceļa pietura. Tā "Latvijas dzelzceļam" (LDz) patlaban sokas ar vērienīgāko projektu, ko vajadzēja pabeigt jau pērn. Kāpēc projekts ir ievilcies, un kad peronu pārbūve beidzot būs pabeigta?
Ap 100 cilvēku piketē pret priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā
(papildināts)
Ap 100 cilvēku piketē pret priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā (papildināts)
Nerimst aktivitātes jautājumā par priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā sabiedriskajos medijos. Pagājušajā nedēļā pie Sabiedriskās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes ēkas notikušajam piketam nu sekoja vēl viens. Ap simt cilvēku gan plakātos, gan uzsaukumos prasīja pārskatīt krievu valodas izmantošanu priekšvēlēšanu debatēs.
Trauksmes sirēnu pārbaudē problēmas 28% sirēnu; nemierā ar lietotnes «112» darbību
(papildināts)
Trauksmes sirēnu pārbaudē problēmas 28% sirēnu; nemierā ar lietotnes «112» darbību (papildināts)
28% Latvijā uzstādīto trauksmes sirēnu konstatēti traucējumi, un tas ir vairāk nekā iepriekšējos gados veiktajās pārbaudēs. Pirmo reizi paziņojumu par trauksmes sirēnu pārbaudi bija jāsaņem arī mobilās lietotnes "112 Latvija" lietotājiem, taču ne visi, kas tajā reģistrējušies, saņēma solītās ziņas. Tāpat amatpersonas neņemas prognozēt, kad darbu Latvijā varētu sākt agrīnās brīdināšanas jeb šūnu apraides sistēma, kuru bija plānots iedarbināt šogad.
Viltus senlietu pircēju lūdz apsūdzēt par trīs senioru sērijveida aplaupīšanu
Viltus senlietu pircēju lūdz apsūdzēt par trīs senioru sērijveida aplaupīšanu
Pagājušonedēļ Valsts policija pabeidza izmeklēšanu lietā par trīs pensijas vecuma sieviešu aplaupīšanu, kas izdarīta šogad. Kāds vīrietis, uzdodoties par senlietu pircēju, bija iekļuvis senioru dzīvokļos, kur aplaupījis un apzadzis namu saimnieces. Aizdomās turētais atrodas apcietinājumā, bet lieta nosūtīta prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.
Uzraugi: Aizliegums ārstiem pārvilināt pacientus ierobežo konkurenci ārstniecības speciālistu vidū
Uzraugi: Aizliegums ārstiem pārvilināt pacientus ierobežo konkurenci ārstniecības speciālistu vidū
Aizliegums ārstiem pārvilināt pacientus no saviem kolēģiem var ierobežot konkurenci ārstniecības speciālistu vidū un liegt privātpraksē praktizējošiem ārstiem un zobārstiem piedāvāt pacientiem kvalitatīvākus un pieejamākus pakalpojumus par labākām cenām, secināts Konkurences padomes (KP) izvērtējumā par Latvijas Ārstu ētikas kodeksā iekļauto aizliegumu.
Kad un kurš izslēgs mūžīgo uguni Daugavpilī?
Kad un kurš izslēgs mūžīgo uguni Daugavpilī?
1945. gada 9. maijs – Latvijas tautai tā saucamo padomju "atbrīvotāju" ierašanās pāršķīra jaunu lappusi nebrīvei un okupācijas šausmām. Padomju karavīru pieminekļi simbolizē represijas, izpostītas dzīves un ģimenes, taču Krievijā un Krievijas informatīvajā telpā dzīvojošajiem 9. maijs šobrīd uzskatīts par Uzvaras dienu un tiek plaši svinēts. Kas otrajā Latvijas lielākajā pilsētā Daugavpilī mainījies nepilnus divus gadus pēc Padomju armiju slavinošo pieminekļu demontāžas, un par kādu naudu tiek uzturēts cits padomju mantojums – mūžīgā uguns padomju karavīru memoriālā Dubrovina parkā pilsētas centrā, kur ziedi tika likti arī šogad 9. maijā?
Šorīt visā Latvijā pārbaudītas trauksmes sirēnas
Šorīt visā Latvijā pārbaudītas trauksmes sirēnas
Pirmdien, 20. maijā, no plkst. 10.00 līdz plkst. 10.08 visā valstī uz trīs minūtēm iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī konstatētu bojājumus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Pirmo reizi paziņojumu par trauksmes sirēnu pārbaudi saņēmuši arī lietotnes "112 Latvija" lietotāji.
Hakeru parāde TV kanālos: Saeimā apsver drošības pastiprināšanu
Hakeru parāde TV kanālos: Saeimā apsver drošības pastiprināšanu
Pēdējie hakeru uzbrukumi telekomunikāciju operatoriem un televīzijas kanāliem liek apsvērt drošības pastiprināšanu, lai propaganda no Krievijas vairs neielauztos televīzijas ekrānos. "Ir jābūt pārliecībai, ka, teiksim, stundā X kāds nevar pārņemt visus mūsu medijus," saka Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis ("Jaunā Vienotība"). Konkrēti priekšlikumi gan vēl nav izstrādāti, šovakar ziņo LTV raidījums "de facto". 
Migrēnas pacienti nesagaida cerēto pienesumu kompensējamo zāļu sarakstam
Migrēnas pacienti nesagaida cerēto pienesumu kompensējamo zāļu sarakstam
Desmitu gadu cīņa, sarunas ar atbildīgajiem, sabiedrības iesaiste caur "manabalss.lv", un beidzot šopavasar kompensējamo zāļu sarakstā iekļauts medikaments. Bet – tikai viens un ļoti ierobežotai daļai pacientu, – šāds rezultāts nesis vilšanos daudziem, kas ikdienā sadzīvo ar migrēnu, jo savulaik sniegtie solījumi ļāva cerēt uz daudz plašāku valsts atbalstu zāļu iegādei. Šis piemērs ir viens no tiem, kas apliecina joprojām neatrisinātās problēmas kompensācijas sistēmā, ziņo LTV raidījums "De facto".
EP priekšvēlēšanu kampaņas tēriņu tops neatspoguļo dārgās partiju avīzes
EP priekšvēlēšanu kampaņas tēriņu tops neatspoguļo dārgās partiju avīzes
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) regulāri publicē politisko partiju un  apvienību deklarētos izdevumus, kurus tās plāno tērēt priekšvēlēšanu aģitācijai pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Šobrīd tēriņu saraksta augšgalā ir Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), "Apvienotais saraksts" (AS) un "Stabilitātei!", kam seko "Latvija pirmajā vietā" (LPV). Tikai piektajā vietā ir lielākā valsts finansējuma saņēmēja "Jaunā Vienotība" (JV).

Vairāk

Svarīgākais šobrīd