Kultūras ziņas

Latviešu aktrise spēlēs Holivudas seriālā "Homeland"

Kultūras ziņas

Latviskots Toma evaņģēlijs

Koncertu "Dzimuši Rīgā" redzēs miljoni!

Koncertu «Dzimuši Rīgā» redzēs miljoniem skatītāju visā Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

6.jūlijā uz brīvdabas skatuves pie Latvijas Nacionālās operas notiks grandiozs koncerts "Dzimuši Rīgā", kas pulcēs pasaules mēroga Latvijas mūzikas zvaigznes. Koncerts būs skatāms tiešraidē teju visā Eiropā.

Programmu sāksim ar Vāgneru, kurš ir starptautiski atpazīstama persona, un noslēgsim ar lokālo identitāti - ar Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi".  No 16 skaņdarbiem seši darbi ir pašmāju komponistu darbi. Tas izskanēs ļoti lielai auditorijai un tas vien jau ir ļoti liels sasniegums," norāda koncerta "Dzimuši Rīgā" programmas veidotāja Gunda Vaivode.

Koncertā piedalīsies Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Gidons  Krēmers, Miša Maiskis, Raimonds Pauls, Baiba Skride, Vestards Šimkus, Iveta Apkalna, Ksenija Sidorova, diriģenti Andris Poga, Māris Sirmais, Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", orķestris "Kremerata Baltica" un citi pasaulē pazīstami Latvijas mūziķi.

Tas liecina tikai par to, ka Rīga ir fantastiska pilsēta, ka tajā ir dzimuši daudzi lieliski mākslinieki. Tiešām ir patiess prieks, ka satikšos ar Maiski. Es viņu satiku festivālā Šveicē, parunājāmies un nospriedām, ka beidzot divi rīdzinieki ir satikušies dzīvē. Arī ar Maiju Kovaļevsku ir liels prieks tikties. Esmu rīdzinieks, tāpēc tas ir ļoti interesanti un saistoši," uzsver operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko.

Koncerta skatītāju un klausītāju skaits būs mērāms miljonos. To translēs prestižākais mākslas kanāls Eiropā "Arte". Tāpat izcilo mūziķu kopkoncerts būs pieejams visām Eiropas valstu televīzijām un daudzām ārvalstu radio stacijām.

Kā vēstījām, lai koncerts "Dzimuši Rīgā" noritētu visaugstākajā līmenī, Latvijas Televīzija pieaicinājusi godalgotu telekanāla "British Broadcasting Corporation" (BBC) tiešraižu režisoru Pīteru Maniuru, kurš ieradies Rīgā vadīt nodarbības televīzijas darbiniekiem, daloties savā vairāk nekā 20 gadu režijas pieredzē dažādos kino un televīzijas žanros.

Klasiskās mūzikas koncerts "Dzimuši Rīgā" ir  viens no nozīmīgākajiem "Rīga 2014" programmas notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti