Dienas notikumu apskats

FKTK: Garantēto atlīdzību izmaksai «Trasta komercbankas» nepieciešami 64 miljoni eiro

Dienas notikumu apskats

Streļčenoks aicina atbalstīt pretrunīgi vērtētos grozījumus KNAB likumā

Nedēļas laikā nodedzinātas četras "BalticTaxi" automašīnas

Nedēļas laikā sadeg četri «BalticTaxi» auto; kompānija cēloņus meklē Rīgas īpašajā nodevā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aizvadītās nedēļas laikā nodedzinātas četras kompānijas "BalticTaxi" automašīnas, citiem taksometriem vardarbīgi liegta iebraukšana Vecrīgā, bet vēl kāds taksists piekauts - tā apgalvo uzņēmumā, kas pēdējā laika uzbrukumus saista ar Rīgā ieviesto speciālo nodevu par taksometru iebraukšanu Vecrīgā. 

Pirms nedēļas naktī autostāvvietā Pļavniekos esot nodedzināts viens "BalticTaxi" taksometrs, bet naktī uz pirmdienu "BalticTaxi" stāvvietā Krustabaznīcas ielā sadeguši trīs taksometri, apgalvo uzņēmumā.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins Latvijas Radio pastāstīja, ka policijā reģistrēts fakts, ka stāvvietā Čiekurkalnā sadeguši četri auto, šobrīd nav precīzi zināmi aizdegšanas cēloņi, uzsākta izmeklēšana, nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai tā bija ļaunprātīga dedzināšanai vai arī tam bija kādi citi iemesli.  

Tikmēr kompānijas «BalticTaxi» vadības pārstāvis Jānis Naglis ir pārliecināts, ka uzbrukumi ir saistīti, turklāt tiek īstenoti kopš izmaiņām Rīgas domes saistošajos noteikumos.

Dome noteikusi ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā, uzliekot gada nodevu 300 eiro apmērā. Parastā licence Vecrīgā vairs iebraukt neļauj. Naglis stāsta, ka «BalticTaxi» par atļauju samaksājusi teju 50 tūkstošus eiro un uzņēmuma automašīnas arī izmanto šo licenci un brauc Vecrīgā.

 “Un nosacītie draudziņi, kas tur strādā ilgstoši, ar to ir neapmierināti, mūsu automašīnas bloķētas pēdējās nedēļas laikā, tagad ķērušies pie krimināliem pasākumiem – dedzina mūsu mašīnas,” klāstīja Naglis.

Naglis kritizē Rīgas domes rīcību, bez nozares iesaistīšanas veicot tik būtiskas izmaiņas. “Izstrādā uz savu galvu...  Mēs brīdinājām, ka to nevarēs kontrolēt,” sacīja Naglis.

Viņš arī sprieda, ka tagad ir jautājums finanšu ministrei, Rīgas mēram un bandītiem – kam maksāt nodokļus, jo varbūt bandītiem jāmaksā, un “viņi nodrošinās kārtību, ka mūs nesitīs”.  

Uzņēmējs apgalvo, ka nozare iepriekš piedāvājusi savu risinājumu – taksometru patentmaksu. Ienākumi no tās šajā gadā Rīgā būtu vismaz četru miljonu eiro apmērā, norāda Naglis.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti