Krievija atklāj baktērijas Latvijā ražotajā sausajā pienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas pārtikas kvalitātes uzraudzības dienests „Rosseļhoznadzor”  atklājis baktērijas kādā sausā piena partijā no Latvijas un arī aizliedzis „DK Daugava” biezpiena ieviešanu valstī, jo tajā atklātas kaitīgas vielas, liecina dienesta paziņojumi.

Vienā no  noliktavām Pleskavas apgabalā paņemti sausā piena paraugi no 20 tonnu partijas. Sausais piens bija paredzēts piegādēm Maskavā.  Laboratorijas izmeklējumos secināts, ka produkcija neatbilst mikrobioloģiskajām prasībām – sausajā pienā atklāts liels daudzums mikroorganismu.

Šis rādītājs raksturo produkcijas ražošanas un uzglabāšanas apstākļus. Dzīvotspējīgo baktēriju klātbūtne produktos liecinot par nepietiekamu termisko apstrādi vai par neatbilstošiem uzglabāšanas apstākļiem,  skaidroja „Rosseļhoznadzor”.  

Savukārt nedēļas sākumā Krievijas pārtikas uzraugi aizlieguši ieviest valstī „DK Daugava” biezpienu ar krējumu un sāli, jo tajā atklātas kaitīgas vielas. Krievijā aizliegts ieviest šo produkciju no 11.augusta, bet līdz šim datumam saražoto un atkrauto produkciju varēs ievest parastajā kārtībā.

Iepriekš Krievija jau aizliegusi piena produktu un piena piegādes no Ukrainas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti