Žaklīne Zābere-Gāga

režisore

Mani vienmēr interesējuši sociāla rakstura temati – vai tā būtu palīdzība senioriem, vientuļu cilvēku uzmundrināšana, tīrradņu pamanīšana sabiedrībā, vai aizejošu cilvēku pēdējās domas. Savā veidā tā ir vēlme harmonizēt sabiedrību, pieskaroties dažādiem tās slāņiem, lai iedzīvotāji nejustos pamesti novārtā. Reizē tā ir dzīves skola, ko apgūstu caur citu dzīvesstāstiem un kas palīdz man pašai izprast pasauli reālāk. Neraugoties uz atšķirībām, uzskatu, ka sabiedrība jāuzrunā patiesi un nevienkāršojot. Jārada saturs, kas viņu dzīves modeli ne vien ataino, bet parāda scenāriju labākam iznākumam.


Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Skolotāju hobiji: Mārtiņa Klišāna audiovizuālā pasaule
Skolotāju hobiji: Mārtiņa Klišāna audiovizuālā pasaule
Neskatoties uz savu aizņemto dienas grafiku, vadot Rīgas Doma zēnu kori, strādājot ar topošajiem diriģentiem Rīgas Doma kora skolā vai mācot kordiriģēšanu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Mārtiņš Klišāns ir sen uzticīgs tā sauktajiem gadžetiem. Kopš bērnības apgrozījies televīzijas vidē, bet tieši nesenās pandēmijas pauzes laikā atsācis ne vien fotografēt, bet arī filmēt un montēt.
Skolotāju hobiji: Ievas Sarjas sirdsmiers un atpūta putnu vērošanā
Skolotāju hobiji: Ievas Sarjas sirdsmiers un atpūta putnu vērošanā
Emīla Dārziņa Mūzikas skolas skolotājas, koncertmeistares un direktora vietnieces mūzikas izglītībā Ievas Sarjas ikdiena ir ļoti intensīva – gan vingrinoties un koncertējot kopā ar saviem audzēkņiem, gan risinot neskaitāmās situācijas skolā. Līdzsvaru savai ikdienai Ieva rod, dodoties dabā. Viņas sirdsmiers un atpūta rodama putnu vērošanā, lai gan arī tajā ir sava kārtība un strikti noteikumi.
Skolotāju hobiji: Raimo Lielbrieža attēla tapšanas maģija
Skolotāju hobiji: Raimo Lielbrieža attēla tapšanas maģija
Raimo Lielbriedis ir fotogrāfs un skolotājs Jaņa Rozentāla Mākslas skolā. Kur "rožos" sastapt Raimo? Viņa valstībā – fotogrāfijas klasē un laboratorijā. Tur tiek apmācīti ne vien jaunie foto mīļi, bet ceļots laikā. Savulaik kopā ar domubiedriem Raimo atgriezās pie analogās pasaules pamatiem un izveidoja 19. gadsimtam raksturīgo stikla plašu fotoaparātu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd