Diāna Auziņa

LSM autore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Ko skatītāji nezina par darbu teātrī? Atbild Latvijas aktieri
Ko skatītāji nezina par darbu teātrī? Atbild Latvijas aktieri
27. martā pasaulē atzīmē Starptautisko Teātra dienu, ko 1962. gadā ieviesis UNESCO, teātra un dejas ekspertu dibinātais Starptautiskais Teātra institūts, lai godinātu, izrādītu cieņu un svinētu skaistumu, radošumu, smagu darbu, meistarību un visu to skatītāja acīm redzamo un neredzamo, kas veido teātri. 
Dejot ar jēgu. Kas sakāms jaunajai horeogrāfu paaudzei?
Dejot ar jēgu. Kas sakāms jaunajai horeogrāfu paaudzei?
Ļauties instinktīvai reakcijai, dusmām, garlaicībai, necensties saprast, kas notiek ar prātu, un izbaudīt klātesamības burvību – uz to aicina jaunā horeogrāfu paaudze, pieci laikmetīgās dejas apvienības "Sixth" dalībnieki, kas šī gada 9. decembrī "Dirty Deal Teatro" telpās pirmizrādīs iestudējumu "Uztaisi jēgu ar mani".
Gada aktieris Arturs Krūzkops: Visiem gribas, lai viņus mazliet papaijā
Gada aktieris Arturs Krūzkops: Visiem gribas, lai viņus mazliet papaijā
Tikai pāris dienas pēc ikgadējās "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas ceremonijas, ejot cauri balti piesnigušajam Kronvalda parkam, dodos uz tikšanos ar Arturu Krūzkopu. Cenšoties noraksturot viņu, spēju sevī uzburt sajūtu – no šī aktiera nav iespējams novērst skatienu. Arturs Krūzkops zina, kā piesaistīt un noturēt uzmanību, lai skatītājs justos ieinteresēts sagaidīt stāsta beigas un vēl kādu pārsteigumu. Pat viņa antivaroņi ir suģestējoša spēka pilni, uz kuriem brīžiem lūkojies ar riebumu, bet vienlaikus esi savaldzināts, taču labais tonis to ne vienmēr ļauj skaļi atzīt.
Sieviete laikmeta griežos – svarīgāk par politiku. Saruna ar filmas «Mana brīvība» režisori Ilzi Kun...
Sieviete laikmeta griežos – svarīgāk par politiku. Saruna ar filmas «Mana brīvība» režisori Ilzi Kungu-Melgaili
Par sievieti laikmeta griežos – tā režisore Ilze Kunga-Melgaile piesaka savu debijas pilnmetrāžas spēlfilmu "Mana brīvība", kuras galvenās varones prototips ir Atmodas laika poļu izcelsmes sabiedriskā darbiniece, filoloģe, politiķe Ita Kozakeviča. Uz lielajiem ekrāniem jaunais pašmāju kino darbs nonāks 29. septembrī, tikmēr lente jau izvēlēta kā šī gada Latvijas pieteikums "Oskara" balvas konkurencei starptautisko filmu kategorijā.
Viss čum un mudž. Kā horeogrāfe Kristīne Brīniņa satika grāmatu un tapa «mudžizrāde»
Viss čum un mudž. Kā horeogrāfe Kristīne Brīniņa satika grāmatu un tapa «mudžizrāde»
Viņa ielidoja telpā kā košs taurenis. Viņas balss mierīgi burbuļoja man līdzās, un es tiku apburta. Šī poētiskā apraksta galvenās varones stihija ir kustība, bet prāts aizņemts ar tekstiem, tāpēc, aicinot Kristīni Brīniņu uz sarunu, vēlējos izzināt viņas ieceres gaidāmajam jauniestudējumam Valmieras vasaras teātra festivālā "Visi skaitās".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd