Anete Konste


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski

Ārpus ētera
Uldis Briedis: Es neesmu mākslinieks
Uldis Briedis: Es neesmu mākslinieks

Šogad pirmo gadu notiek Rīgas Fotogrāfijas biennāle, kuras centrālais notikums ir laikmetīgās mākslas un fotogrāfiju izstāde “Restarts” Rīgas mākslas telpā. Izstādē piedalās gandrīz 20 autoru no visas pasaules, starp trīs Latvijas pārstāvjiem ir arī fotogrāfs Uldis Briedis. Piedāvājam Anetes Konstes interviju ar fotogrāfu Uldi Briedi.

Anete Konste: Kas te ir/nav rēcīgs? / Vai Jānim ir, kur augt?
Anete Konste: Kas te ir/nav rēcīgs? / Vai Jānim ir, kur augt?

Ir Latvijas sabiedrībā dažas “svētās govis”, par kurām drīkst teikt tikai labu vai neko. Viena no tām ir komiķis Jānis Skutelis (es viņu pazīstu, tāpēc turpmāk tekstā būšu familiāra un lietošu personvārdu “Jānis”). Viņa panākumu veiksmes atslēga gan, šķiet, tik daudz nav meklējama saturā kā formā.

«Greja 50 nokrāsas» recenzija: Atkal jau nosarku
«Greja 50 nokrāsas» recenzija: Atkal jau nosarku
Atšķirībā no Eda Šīrana koncerta, uz kuru meitenes gādīgi ņēma līdzi savus puišus, filmas „Greja 50 nokrāsas” seansā viņas parasti ierodas lielākās delegācijās – kopā ar kolēģēm, kursa biedrenēm vai bērnības dienu draudzenēm. Tā arī, šķiet, izskaidrojams filmas uzstādītais 7000 apmeklētāju rekords Valentīna dienā, kad visas vientuļās sievietes izlēma būt stipras, pārāk neskumt un tā vietā izlikties asprātīgas un neķītras.
Anete Konste: Notikušais un nenotikušais kultūrā
Anete Konste: Notikušais un nenotikušais kultūrā

Pagājušajā gadā Latvijā vārds “kultūra” tika skandināts un daudzināts sevišķi bieži. Rīgai bija tas gods kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu, kas ļāva cerēt, ka tiksim īpaši lutināti ar augstas kvalitātes un starptautiska mēroga kultūras piedāvājumu. Balstoties individuālajā pieredzē, esmu centusies fiksēt spilgtākos un kultūras piesātinātākos iespaidus no aizgājušā gada. Galvenais – par tiem mēs pirmoreiz vēsturē maksājām eiro valūtā!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd