Latvijā
Ilgstoši neizdodas valstij atdāvināt Oskara Kalpaka dzimtās mājas
Ilgstoši neizdodas valstij atdāvināt Oskara Kalpaka dzimtās mājas
Jau vairāk nekā piecus gadus neizdodas sakārtot īpašuma jautājumu starp īpašniekiem un valsti par Latvijas Bruņoto spēku komandiera Oskara Kalpaka dzimtajām mājām "Liepsalas". Kamēr joprojām risināmi dažādi juridiski jautājumi, šī vieta tiek kopta par minimāliem līdzekļiem, bet drīzumā būtu jāremontē jumti un ēkas.
«Apeirons»: Pašvaldībām vides pieejamības ziņā vēl daudz darāmā
«Apeirons»: Pašvaldībām vides pieejamības ziņā vēl daudz darāmā
Mārupes novada pašvaldībā šogad sākti ieejas mezglu pārbūves darbi, lai cilvēkiem ar invaliditāti vai arī jaunajām māmiņām nodrošinātu ērtāku piekļuvi pašvaldības iestādēm, pielāgojot pandusus jeb uzbrauktuves jaunajām būvnormatīvu prasībām. Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvji, pārbaudot vairākas vietas, secina – darba pašvaldībai vēl ir daudz.
Studiju programma «Mācītspēks» šogad uzņem 102 topošos pedagogus
Studiju programma «Mācītspēks» šogad uzņem 102 topošos pedagogus
Dažādu jomu profesionāļiem ar iepriekšēju augstāko izglītību ir iespēja papildus iegūt pedagoģijas diplomu gada laikā. To jau piekto gadu nodrošina programma "Mācītspēks", kas šogad uzņēma 102 topošos pamatskolas un vidusskolas skolotājus. Pirmdien topošie pedagogi satikās Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā, kur tālāk tiks organizētas intensīvas mācības pirms jaunā semestra. 
FOTO: Rīgā atklāj Ukrainas bēgļiem pielāgotu ēku
(papildināts)
FOTO: Rīgā atklāj Ukrainas bēgļiem pielāgotu ēku (papildināts)
Rīgā atklāta Ukrainas bēgļu izmitināšanai paredzēta ēka, kurā varēs uzturēties līdz 125 personām. Jaunā izmitināšanas vieta ir sociālā dzīvojamā māja, kurā pērn izremontēts ēkas 2. un 3. stāvs, lai varētu ilgtermiņā izmitināt patvēruma meklētājus no Ukrainas. Līdz šim Rīgā ukraiņu izmitināšana nodrošināta tikai ārpakalpojumā, bet jaunās pašvaldības telpas ļaus atkal bēgļus izmitināt arī ilgākā periodā.
Robežsardzes šefs: Migrantu pieplūdums uz Baltkrievijas robežas – atriebība par Latvijas lēmumiem
(p...
Robežsardzes šefs: Migrantu pieplūdums uz Baltkrievijas robežas – atriebība par Latvijas lēmumiem (papildināts)
Uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju atkal palielinājies migrantu pieplūdums – aizvadītajā nedēļas nogalē novērsti vairāk nekā 100 cilvēku mēģinājumi nelegāli iekļūt Latvijā. Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts to vērtē kā apzinātu kaimiņvalsts politiku – virzīt migrantus uz Latviju, atriebjoties par pieņemtajiem lēmumiem, tostarp aizliegumu Latvijā iebraukt automašīnām ar Baltkrievijas numurzīmēm.
Bērnu slimnīcā sāk nodrošināt bezmaksas higiēnas preces meitenēm
Bērnu slimnīcā sāk nodrošināt bezmaksas higiēnas preces meitenēm
Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) sākusi nodrošināt bezmaksas higiēnas preces meitenēm un sievietēm. Pagaidām īpašas kastes ar higiēnas precēm atradīsies vairāku nodaļu labierīcībās, bet ar laiku plānots tās izvietot visā slimnīcā, informēja BKUS.
Bērns ar autismu pēc gada rindā vairs nevar saņemt valsts palīdzību – esot par vecu
Bērns ar autismu pēc gada rindā vairs nevar saņemt valsts palīdzību – esot par vecu
Gandrīz gadu gaidot īpašu palīdzības programmu bērniem ar autismu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) Rīgā, kāda maza zēna vecāki saņēmuši ziņu, ka viņu dēlam tā vairs nepienākas. Arguments – esot gaidītāju sarakstā, viņam apritējuši četri gadi. Bet agrīnā intervence, kā sauc šo speciālistu komandas atbalstu, vislabāk darbojas līdz četru gadu vecumam. Vecāki uzsver, ka slimo bērnu ģimenes jau regulāri ir lūdzēju un gaidītāju lomā. Bet jaunā kārtība viņiem liek justies vēl sliktāk. Slimnīcā gan šo sauc par pārpratumu.
Zemgales vidusskolā matemātikas eksāmenu nenokārto lielākā daļa
Zemgales vidusskolā matemātikas eksāmenu nenokārto lielākā daļa
Eksāmenu un izlaidumu laiks ir aiz muguras. Daudziem Zemgales vidusskolas skolēniem tas nesis nepatīkamu pārsteigumu. Vairāk nekā puse 12. klašu audzēkņu nav bijuši spējīgi nokārtot matemātikas eksāmenu un iegūt vismaz 15%. Kopējie rezultāti Latvijā vēl nav apkopoti, jo turpinās apelācijas.
Mājas kafejnīcu dienā – arī «Ukraiņu stūrītis»
Mājas kafejnīcu dienā – arī «Ukraiņu stūrītis»
Jau no jūnija beigām ik nedēļas nogali Latvijā rit akcija "Mājas kafejnīcu dienas". Tas nozīmē, ka savas durvis atver tie, kuri vēlas iepazīstināt ar sava novada garšām, kādu sev īpašu recepti un pastāstīt par savu vietu. Šodien akcija noslēdzās Saldus novadā. Viena no 16 vietām bija "Ukraiņu stūrītis". Te gatavotajam nacionālajam ēdienam dažas sastāvdaļas pat tika vestas no Ukrainas – lai ir kā mājās, ar mīlestību.
Īpašo bērnu vecāki vasarā spiesti kļūt par bezdarbniekiem. Kā Liepājā meklē risinājumus
Īpašo bērnu vecāki vasarā spiesti kļūt par bezdarbniekiem. Kā Liepājā meklē risinājumus
Pirms Jāņiem beidzās vasaras skola bērniem ar garīga rakstura traucējumiem, kuru organizēja Liepājas Līvupes pamatskolas skolēnu vecāku biedrība. Pārējā vasaras brīvdienu laikā vecāki dosies atvaļinājumos un plānos laiku tā, lai neatstātu bērnus bez uzraudzības. Bet ar bērniem ir arī jānodarbojas, lai septembrī viss nebūtu jāmāca no jauna. Šādas problēmas ir ģimenēm ar īpašajiem bērniem visā Latvijā. Un, iespējams, Liepājā atrasts ja ne risinājums, tad ideja, vēsta Rus.LSM.lv.
Par «TikTok» aizliegšanu Latvijā savākti nepilni 3000 parakstu
Par «TikTok» aizliegšanu Latvijā savākti nepilni 3000 parakstu
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" vāc parakstus, lai Latvijā bloķētu piekļuvi populārajam sociālajam tīklam "TikTok". Šobrīd iniciatīvai ir savākti jau nepilni 3000 balsu. Iniciatīvas autori aicina Latvijā bloķēt piekļuvi lietotnei, jo, viņuprāt, to "uzkrītoši daudz izmanto Krievijas noziegumu slavināšanai, naida kurināšanai un sabiedrības šķelšanai".
Rēzeknes puses aktīvās sievietes tiekas nometnē
Rēzeknes puses aktīvās sievietes tiekas nometnē
Rēzeknes novada Audriņu pagastā lauku sieviešu biedrība "Sidrabrasa" šonedēļ rīkoja divu dienu nometni apkārtnes sievietēm. Šī ikvasaras nometne caur dažādām lekcijām un meistardarbnīcām stiprina vietējās sievietes, lai tās var turpināt rīkot pasākumus un īstenot projektus arī savos pagastos, tādā veidā iesaistot arī citus pagasta iedzīvotājus un apvienojot vietējo kopienu.
Talkā atjauno ebreju kapus Riebiņos
Talkā atjauno ebreju kapus Riebiņos
Gandrīz izzudušu ebreju kapsētu atjaunošanas darbus visā Latvijā vācieša Klausa Reksa vadībā jau teju divdesmit gadus veic brīvprātīgie jaunieši no visas pasaules. Šogad biedrība viesojās Riebiņos Preiļu novadā. Kādēļ tiek rīkotas šādas talkas, un ko tajās atklāj?
Vecāki sūdzas par diskriminējošu attieksmi veselības dēļ
Vecāki sūdzas par diskriminējošu attieksmi veselības dēļ
Pamatskolas beidzēji, kuri ar ārsta zīmi bija atbrīvoti no valsts centralizētajiem eksāmeniem, tagad sastopas ar grūtībām tikt uzņemtiem vidusskolās. Vairākās Rīgas skolās bērni, kas centralizēto eksāmenu nebija kārtojuši, saņēmuši nulli punktu attiecīgajā konkursa sadaļā, zaudējot iespēju tikt uzņemtiem vēlamajā mācību iestādē. Tiesībsarga birojā norāda, ka šādi uzņemšanas kritēriji būtībā nav godīgi, jo sanāk, ka bērns tiek diskriminēts veselības stāvokļa dēļ. Tikmēr Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) norādīja, ka šāda ir likumdevēja griba, kas visiem ir jāievēro.
ES augstais ārlietu pārstāvis apmeklē Latviju
(papildināts)
ES augstais ārlietu pārstāvis apmeklē Latviju (papildināts)
"Vēstījums ir ļoti skaidrs - Eiropas Savienībai ir jāturpina palīdzēt Ukrainai, par spīti visām tām balsīm, kuras pārmet mums kara kurināšanu," tā apmeklējot Latviju sacīja Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels Fonteljess.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd